Türkiye İş Kadınları Derneğinden "Sağduyu" Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye İş Kadınları Derneğinden "Sağduyu" Çağrısı

Türkiye İş Kadınları Derneğinden "Sağduyu" Çağrısı

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut: "17 Aralık günü başlatılan soruşturmanın, maalesef Türkiye ekonomisinin uzun yıllardır süren istikrarına ve demokratik gelişim sürecimize zarar verdiği açıkça görülmektedir" "Türkiye'nin özellikle son yıllarda ulusal ve uluslararası boyutta edindiği itibar ve kazanımlar kutuplaşmaların.

30.12.2013 16:51

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, 17 Aralık günü başlatılan soruşturmanın Türkiye ekonomisinin uzun yıllardır süren istikrarına ve demokratik gelişim sürecine zarar verdiğini belirterek, bu krizin sağduyuyla aşılabileceğini kaydetti.

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut yaptığı yazılı açıklamada, TİKAD olarak ülkenin geleceğine dönük olumlu öngörüleri olumsuz yönde etkileyebilecek son gelişmeleri kaygıyla izlediklerini ifade etti.

"Giderek büyüyen ve bir devlet krizine doğru dönüştüğü görülen durumun beraberinde farklı krizleri getirmesi halinde bundan en başta Türkiye'nin zarar göreceğini" dile getiren Bulut, Türkiye'nin özellikle son yıllarda ulusal ve uluslararası boyutta edindiği itibar ve kazanımların, kutuplaşmaların ve tartışmaların gölgesinde bırakılmaması ve ülkenin geleceğinin her türlü mülahazanın üstünde tutulması çağrısında bulundu.

Bulut, 17 Aralık günü başlatılan soruşturmanın Türkiye ekonomisinin uzun yıllardır süren istikrarına ve demokratik gelişim sürecine zarar verdiğinin açıkça görüldüğünü dile getirerek, "Bu krizin sağduyuyla aşılabileceği muhakkaktır. Nitekim siyasi sorumluluk gereği kabine değişikliği yapılarak kamuoyunun bu yöndeki beklentileri karşılanmıştır. Dolayısıyla son gelişmelerin her şeyden evvel hukuki boyutuyla ele alınması ve yargı sürecinin sonucunun beklenmesi gerektiği görüşündeyiz" ifadelerini kullandı.

Soruşturma süresince masumiyet karinesine dikkat edilmesi ve insanların kişilik haklarının güvenceye alınması hususunda azami hassasiyet gösterilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Bulut, şu değerlendirmede bulundu:

"Mahkemelerin bağımsızlığı gereğince, yargının işleyişi için sağlıklı bir ortamın sağlanması ve böylece hukuka olan güvenin korunması ümidiyle sürecin siyaset üstü, ahlak üstü, toplum ve ülke menfaatlerine dayalı çözümlenmesi gerektiği kanısındayız. TİKAD olarak, ülkemizin bu endişe verici süreçten de hızla çıkacağına inancımız tamdır. Zira demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye'nin tüm sorunlarını sahip olduğu demokratik kurumları ve mekanizmalarıyla çözümleyebilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla milli iradeye saygı duyulması ve herkesin bu anlamda sorumlu davranması tüm kesimlerden beklentimizdir." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye İş Kadınları Derneğinden 'Sağduyu' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement