Kapalı zarf içerisinde teklif alma ve görüşmeler yapma suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleye, yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabiliyor.
ABD'Lİ NOİL DE TEKLİF VERDİ
Cuma günü yapılan ihaleye çok sayıda şirketin teklif verdiği öğrenildi. Aralında ABD'li Noil Enerji, Termopet, Turkuaz Petrol ve Demirören'in olduğu 10'a yakın firma kapalı zarf içerisinde tekliflerini sundu.
TP Dağıtım AŞ ihalesine katılmak için yatırılması gerekli geçici teminat tutarı 10 milyon lira olarak belirlenmişti.
İSTASYON SAYISI 400'E YAKIN
Türkiye Petrolleri markası ile kurulan akaryakıt istasyonları, 1963 yılında TPAO tarafından kuruldu. Faaliyet ağını son yıllarda giderek arttıran TP, 2012 yılının ilk altı ayında 160, Nisan 2013'de 195, 2014 yılında 250 akaryakıt bayisi vardı. TP'nin hali hazırda 400'e yakın bayisi buluruyor.
DAĞITIM ŞİRKETLERİ ARASINDA İLK 6 ARASINDA
Şirketin sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye'deki, halen faaliyetteki tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe, yüzde 4,4'lak payı ile en büyük ilk 6 şirket arasında yer alıyor.
Son Dakika › Ekonomi › Türkiye Petrolleri İçin 10'a Yakın Firma Teklif Verdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.