Türkiye Yılda 500 Bin Ton Muz Yiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye Yılda 500 Bin Ton Muz Yiyor

Türkiye Yılda 500 Bin Ton Muz Yiyor
27.05.2013 16:08

Muz, Türkiye'nin en çok tükettiği meyveler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Muz, Türkiye'nin en çok tükettiği meyveler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yılda 500 bin tonu aşan muz tüketiminin 250 bin tonu ithal edilirken, bu ihracatın yüzde 87'si Ekvador Cumhuriyeti'nden yapılıyor.

Yılda 500 bin tonu aşan muz tüketiminin yarısı, 15 farklı ülkeden ihraç ediliyor. 250 bin tonluk ihracatın 220 bin tonu ise sadece bir ülkeden, Ekvador'dan karşılanıyor.

Ekvador'dan gemilerle yola çıkan meyve, 18-20 gün içinde Türkiye'de raflardaki yerini alıyor. 19 kilogramlık koliler halinde gelen muzun bir kolisi yaklaşık 6 dolar.

Galapagos Adaları, Büyük Okyanus, And Dağları ve Amazon Ormanlarıyla çevrili bir ülke olan Ekvador, 250.000 hektarlık muz üretim alanında 2 milyon insana istihdam sağlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Yılda 500 Bin Ton Muz Yiyor - Son Dakika


Advertisement