Türkler Özel Tatil Seçenekleri İstiyor! - Son Dakika
Ekonomi

Türkler Özel Tatil Seçenekleri İstiyor!

Türkler Özel Tatil Seçenekleri İstiyor!

Türkler tatil için Temmuz sonu ile Ağustos başı dönemini tercih ediyor ve kişiselleştirilmiş tatil seçenekleri istiyor!

02.01.2012 13:43

Benzersiz tatil seçenekleri sunan Gazella Turizm, en son düzenlediği iki anket ile tüketicilerin en çok hangi dönemde tatile çıkmayı tercih ettiklerini ve özel tatil gruplarına olan görüşlerini ortaya çıkardı. Tatil severler kişiselleştirilmiş tatil seçeneklerine sıcak bakarken, tatil dönemi için en çok Temmuz sonu ile Ağustos başı arasındaki zaman dilimini tercih ediyor.

Gazella Turizm, yaklaşık 7000 aktif üyesi bulunan www.binrota.com sitesinde gerçekleştirdiği anketlerle tatilseverlerin nabzını tutmaya devam ediyor. "Yazın hangi dönemde tatil yapmayı tercih ederseniz" sorusuna, ankete katılanların yüzde otuz dokuzu "Temmuz sonu- Ağustos başı", yüzde yirmi dokuzu "Ağustos sonu-Eylül başı", yüzde on dördü "Mayıs sonu-Haziran başı", yüzde on ikisi "Haziran sonu-Temmuz başı" ve yüzde üçü "Ne zaman izin alırsam" yanıtını verdi. Anket sonuçlarından anlaşılacağı gibi okulların tatil olduğu ve sıcakların üst seviyeye ulaştığı yaz ayları, tatilseverlerin en gözde zamanları.

Diğer bir ankette yer alan "Yaş, cinsiyet, meslek gruplarına göre özelleştirilmiş tatil paketleriyle ilgilenir misiniz?" sorusunun cevabı olarak ankete katılanların yüzde elli altısı "Evet" yanıtını verirken, yüzde on dokuzu "Hayır" dedi. Geriye kalan katılımcıların yüzde on dokuzu ise "Bazen" yanıtını verdi. Sonuçlardan tatilin kişilerin birbirlerine yakın özellikler taşıdığı bir grupla birlikte yapılmasının daha cazip olduğu anlaşılıyor.

Farklı zaman aralıklarında müşterilerinin seyahat tercihlerine ilişkin olarak düzenlediği anketlerle, Gazella tüketicilerin tatil eğilimlerini belirleyip hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. En son olarak gerçekleştirilen anket ise Türklerin tatil seçimleri için hangi dönemleri tercih ettiklerini belirlemeye yönelikti. Düzenlenen anketin sonuçlarından, yaz aylarının diğer dönemlere göre yoğun ilgi gördüğü ve bu zamanlarda tatile gitmek için önceden rezervasyon yapmanın önemi vurgulanıyor.

Turlarını ziyaret edilen yerlerin kültürlerini ve tarihi özelliklerini öne çıkartarak kurgulayan Gazella Turizm, 1996 yılından beri şirketlerin yurtiçi ve yurtdışı seyahat organizasyonlarında vize, uçak bileti, otel, rehberlik, transfer, eğlence gibi alanlarda hizmet sunmanın yanı sıra şirketlerin gezilerinin amaçlarına uygun adresleri belirlemede de yardımcı oluyor.

Şu ana kadar Gazella tarafından belirlenen 2012 Yaz turları arasında, Sicilya, Marsilya, Toskana, Berlin, Mikanos ve Korsika gibi gizli cennet köşelere sahip yerler bulunuyor. İndirimli erken rezervasyonların yeni başladığı şu günlerde tatil planlarını ayarlamak isteyenler ise özel fırsatlardan yararlanıyor. Turlarla ilgili daha ayrıntılı bilgilere www.gazella.com adresinden ulaşılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Türkler Özel Tatil Seçenekleri İstiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement