Ülker: Türkiye'de ve Dış Yatırımda Gaza Basıyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Ülker: Türkiye'de ve Dış Yatırımda Gaza Basıyoruz

Ülker: Türkiye\'de ve Dış Yatırımda Gaza Basıyoruz

Ülker, Bu Yıl Hem Yurtiçinde, Hem Yurtdışında Yatırımlarını Hızlandıracak. Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, "Ülker Şirketler Topluluğu'nun 2007'de İç Dinamizminin Ülkemiz Sınırları Dışındaki Yansımalarının Sonuçlarına da Tanık Olacaksınız. 7 Ülkede 10 Fabrikada Türkiye ve Ülker Bayrağı Dalgalanıyor. Yurtdışı Yatırımlarımız 2007'de Hız Kazanarak Devam Edecek" Dedi.

14.04.2007 01:36

Ülker, bu yıl hem yurtiçinde, hem yurtdışında yatırımlarını hızlandıracak. Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, "Ülker Şirketler Topluluğu’nun 2007’de iç dinamizminin ülkemiz sınırları dışındaki yansımalarının sonuçlarına da tanık olacaksınız. 7 ülkede 10 fabrikada Türkiye ve Ülker bayrağı dalgalanıyor. Yurtdışı yatırımlarımız 2007’de hız kazanarak devam edecek" dedi.

Ülker Gıda Grubu’nun toplantısında konuşan Metin Yurdagül, Ülker Şirketler Topluluğu’nun 7.5 milyar dolar cirosuyla, bisküvi ve çikolata başta olmak üzere 5 büyük grupta 65 şirketiyle faaliyet gösteren, 110 ülkeye 461 milyon dolar ihracat gerçekleştiren bir kuruluş olduğunu söyledi.

MISIR VE PAKİSTAN’A FABRİKA: Yurdagül, geçen yıl yurtdışında 30 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını hatırlatan Yurdagül, 5 milyon dolara Mısır’da bisküvi, 15 milyon dolara da Pakistan’a kek fabrikası kuracaklarını hatırlattı. Yıllık cirosu 7.5 milyar dolara ulaşan Ülker Şirketler Topluluğu’nda 2 milyar dolarlık ciroya sahip olan Gıda Grubu, 2007 yılı sonunda ciroda yüzde 35, ihracatta yüzde 50 artış hedefliyor. Ülker Şirketler Topluluğu Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, gıda grubunun cirosunun bir önceki yıl artış oranını yüzde 15 olduğunu hatırlattı.

42 MİLYON DOLARLIK YATIRIM: Mehmet Tütüncü, bu yıl 10 milyon doları kahvaltılık gevrek, 20 milyon doları süt ve süt ürünleri, 12 milyon doları da diğer sektörlere olmak üzere toplam 42 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Mehmet Tütüncü, "Gıda Grubu’nun en önemli yatırımı süt alanında olacak. Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi konumundaki Ülker Ak Gıda, Karaman’da yeni bir fabrikayı haziran ayında hizmete sokacak. 2007 yılının en önemli yatırımı olacak bu projeyle Ülker’in 1600 ton olan günlük süt üretim kapasitesi 2 bin 100 tona çıkacak" diye konuştu.

KOLA PAZARINI YÜZDE 52 BÜYÜTTÜK: Mehmet Tütüncü, Ülker’in gıda alanında ilk yatırımını gerçekleştirdiği margarin sektöründe yüzde 36’lık payla lider olduğunu hatırlatarak, "2003 yılında pazara sunulan Cola Turka ise o tarihten bu yana, Türkiye kola pazarında yüzde 52 oranında büyüme sağladı" dedi. Tütüncü, Ülker’in 2006 yılında girdiği hazır çorba sektöründe ve yeni girdiği kahvaltılık sektöründe de pazarda ikinciliğe oturduğunu vurguladı.

KELLOGG’S İÇİN YATIRIM: Mehmet Tütüncü, 2006’da Ülker Kellogg’s olarak girdikleri pazarda ikinciliğe ulaştıklarını, bu yıl yapacakları 10 milyon dolarlık yatırımla Kellogg’s’un ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ülker: Türkiye'de ve Dış Yatırımda Gaza Basıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement