Yapı Kredi'de üst düzey atamalar - Son Dakika
Ekonomi

Yapı Kredi'de üst düzey atamalar

Yapı Kredi\'de üst düzey atamalar

Yapı Kredi'de, birden fazla alanda üst düzey görev değişikliği gerçekleştirildi.

10.08.2021 18:35  Güncelleme: 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapı Kredi'de, birden fazla alanda üst düzey görev değişikliği gerçekleştirildi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, bankada, 2013 yılından bu yana Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yürüten ve bankanın teknolojik ve dijital dönüşümünde öncü rol oynayan Cahit Erdoğan, Ticari ve KOBİ Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise daha önce Kurumsal Bankacılık Satış Yönetim Başkanı olarak görev yürüten Kaan Şakul getirildi.

Bir diğer üst düzey değişiklik ise Krediler Yönetimi'nde meydana geldi. Bankada Tahsilat ve Tasfiye Yönetim Başkanı olarak görev yapan Mehmet Erkan Akbulut, Krediler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Yapı Kredi Teknoloji Genel Müdürü olarak görev yapan Cengiz Arslan, emeklilik sebebiyle bu görevinden ayrıldı. Arslan, Yapı Kredi Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yürütürken yerine, Teknoloji, Veri ve Süreç Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak İştirakler Uygulama Geliştirme ve BT Yönetişim Direktörü olarak görev yapan Uğur Gökhan Özdinç atandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, yeni atamalara ve görev değişikliklerine ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Bankamızın esnek yönetim modeli kapsamında gerçekleştirilen bu görev değişikliklerinin bizi sektörümüzdeki liderlik hedefimize daha da yaklaştıracağına inanıyorum. Bankamızın teknolojik ve dijital dönüşümüne liderlik eden Cahit Erdoğan'ın, bilgi birikimi ve deneyimiyle yeni görevinde de bankamıza büyük katkı sağlayacağına eminim. Aynı şekilde, kurumumuz çatısı altında çok başarılı işler yürüten Kaan Şakul, Mehmet Erkan Akbulut ve Gökhan Özdinç'in de yeni İcra Kurulu üyeleri olarak Yapı Kredi'ye katma değer yaratacaklarına inanıyorum. Emeklilik kararı alan Yapı Kredi Teknoloji Genel Müdürü Cengiz Arslan'a da gösterdiği özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Tüm yönetici arkadaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yeni görev değişiklikleri bankamız ve tüm finans dünyası adına hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yapı Kredi'de üst düzey atamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement