Dr. Kıyamet Yatırımcıları Uyardı! - Son Dakika
Finans

Dr. Kıyamet Yatırımcıları Uyardı!

Dr. Kıyamet Yatırımcıları Uyardı!

Ünlü yatırım gurusu Marc Faber, Avrupa borsalarında yüzde 10-20 arasında düşüş beklediğini kaydederek, söz konusu düşüşlerin alım fırsatı yaratabilece

06.09.2012 17:30

Ünlü yatırım gurusu Marc Faber, Avrupa borsalarında yüzde 10-20 arasında düşüş beklediğini kaydederek, söz konusu düşüşlerin alım fırsatı yaratabileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası kararı öncesinde değer kazanan Avrupa borsalarında yüzde 20'ye yakın düzeltme yaşanabilir.

Görüşlerinin çoğu zaman negatif tarafta olması nedeniyle Dr. Kıyamet olarak adlandırılan Marc Faber, yatırım kararlarının global finans sisteminin çökeceği görüşüne dayandığını söyledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Avrupa borsalarının gördüğü bu seviyelerden yüzde 10-20 düşebileceğini kaydeden Marc Faber dip seviyeler görmeyi beklemediğini sözlerine ekledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Portekiz, İspanya, İtalya ve Fransa'da bazı hisseler aldığını dile getiren Faber, hisseleri aldıktan 3-4 ay sonra piyasalarda hızlı bir rallinin yaşandığını söyledi.

Gelecek üç ay için hisse senetlerinde negatif olduğunu ifade eden Faber, 'Çökeceğini söylemiyorum ama düşecekler ve piyasalarda düzeltme olduğunda pozisyonlarımı arttıracağım' diye konuştu.

En kötü senaryoda euronun dağılması durumunda, örneğin İspanya ve İtalya'nın Euro Bölgesi'nden çıkması durumunda bu ülkelerin piyasaların yükseliş için uyumlu hale geleceğini belirtti.

Faber, banka mevduatlarından güvenli bulunmalarından ötürü hisse senetleri piyasasına fazla para akışı olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Dr. Kıyamet Yatırımcıları Uyardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement