15 Temmuz Nöbetinde 81 İl Tek Yürek - Son Dakika
Genel

15 Temmuz Nöbetinde 81 İl Tek Yürek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 81 il tek yürekHatay'da 15 Temmuz Şehitlerini anma programı düzenlendi Hatay'da 15 Temmuz Şehitleri anıldı Hatay'da milli birlik yürüyüşü gerçekleşti HATAY - Hatay'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 'Milli Birlik Yürüyüşü' ve...

16.07.2018 02:32

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 81 il tek yürek

Hatay'da 15 Temmuz Şehitlerini anma programı düzenlendi

Hatay'da 15 Temmuz Şehitleri anıldı

Hatay'da milli birlik yürüyüşü gerçekleşti HATAY - Hatay'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 'Milli Birlik Yürüyüşü' ve Şehitleri anma programı düzenlendi. Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Garnizon Komutan Vekili Albay Muzaffer Dinç, din adamları, parti temsilcileri, STK ve Oda temsilcilerinin katıldığı yürüyüşte yüzlerce Hataylı, Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Merkez ilçe Antakya'da gerçekleşen etkinliklerde, Milli Birlik Yürüyüşü ve 15 Temmuz Şehitlerini anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Parkında son buldu. Yaklaşık 20 dakika süren yürüyüşün ardından şehitleri anma programı gerçekleşti. İstiklal Marşı ile başlayan program, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun dua konuşmalarıyla devam etti. İlahi ve kasidelerin de okunduğu programın devamında İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sinevizyon görüntüsü yansıtıldı. Büyük destekle izlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ım yarım saatlik konuşmasının ardından program din adamlarının konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra kürsüye çıkan milletvekilleri birlik beraberlik mesajları verdi. Son olarak kürsüye çıkan Hatay Valisi Erdal Ata, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla darbe girişiminin engellendiğini ifade etti. Vali Ata konuşmasında, "15 Temmuz 2016 yüce Trük milletinin bağımsızlığına kast edilmek istenen bir gün olarak başlansa da Aziz Milletimizin milli mücadele ruhunu hatırlatan, birlik ve beraberliğiyle tarihe milli birlik günü olarak geçmiştir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesindeki kararlı duruşuna değinen Vali Ata, "Saldırılara karşı kararlı duruşu ve demokrasiye sahip çıkma çağrısıyla kısa zamanda halkımızın meydanlara çıkmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, tüm siyasi parti liderlerine, sivil toplum örgütlerine ve tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.

00: 13'te selalar okundu

15 Temmuz Darbe kalkışmasının ardından ülke genelinde 90 bin camide okunan selalar Hatay'da da tüm camilerde okundu. Antakya'da gerçekleşen Milli birlik programda saatler 00: 13'ü gösterdiğinde sela okundu. Okunan selanın ardından program son buldu. Programın ardından çok sayıda vatandaş demokrasi nöbeti gerçekleştirmek için alandan ayrılmadı. Sandıklı'da 15 Temmuz'un 2.yılında Belediye 15 Temmuz Demokrasi meydanında anıldı. AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen program kapsamında 15 Temmuz anıldı. Sandıklı 15 Temmuz Demokrasi meydanına kurulan dev ekrandan istanbul 15 Temmuz Köprüsündeki prağrama canlı baglanılarak Başkan Recep Tayyyip Erdoğan'ın konuşması dinlendi, daha sonra

Anma programı ilçedeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanında devam etti. Anma programına Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, MHP İlçe Başkanı İbrahim Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı açılış konuşmaları ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif duası ve sela okunması ile devam eden programda vatandaşlara belediye tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu . 15 Temmuz ile ilgili slayt,resim ve video gösterileri ile son buldu. Kırıkkaleliler demokrasi için yürüdü, meydanları doldurdu KIRIKKALE - Kırıkkale'de "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında binlerce vatandaş demokrasi yürüyüşü yaparak meydanları doldurdu.

Kırıkkale'de "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" binlerce vatandaş bir araya gelerek caddelerde ellerinde Türk bayrakları, pankartlar ve metrelerce uzunluğundaki Türk bayraklarıyla demokrasi yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe polisler ve askerler katılırken mehteran takımı da yürüyüşe eşlik etti. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında toplanan kalabalık sabaha kadar nöbet tutuyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki uzantısı tarafından düzenlenen darbe teşebbüsü sırasında şehit düşen 248 kahraman Kırıkkale'de anılırken, ruhlarına Fatiha okundu. İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda ilahiler söylendi, mehteran takımı gösterileriyle devam etti. Programa Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il protokolü ve binlerce vatandaş katıldı. Batman'da binler "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliğinde bir aradaydı BATMAN - 15 Temmuz FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinin ikinci yıl dönümünü anmak için binlerce Batmanlı vatandaş 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısı ile Batman Valiliği yanında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Batman Valiliği yanında düzenlenen "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliği saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Turgut Erhan'ın duasıyla başladı. Etkinliğe katılan binlerce vatandaş Türk bayrakları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verirdi. '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliğine AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, il protokolü, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları ile binlerce vatandaş katıldı. Alanı dolduran binlerce vatandaş Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmasını canlı olarak dev sinevizyon ekranlarından izledi. 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısı ile vatandaşlara hitaben konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, "2 Yıl önce tam bu saatlerde yine bu meydanlarda hep beraberdik. Batmanlı hemşerilerimiz FETÖ darbe girişimine karşı silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış hain FETÖ terör örgütüne karşı Cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu silahlı kuvvetlerimizin içindeki yürekli askerlerimiz, emniyet mensuplarımız, özel harekatımız ve asil milletimiz sayesinde bu hain darbe girişimini bertaraf ettik. Onların amacı Türkiye'de bir iç savaş çıkarmak ve Türkiye'yi Suriyeleştirmekti. Suriye'deki oyunun aynısını burada yapacaklardı. Allah göstermesin başarılı olsalardı işte bu meydanlarda bizler olamayacaktık. Bu millet o cesareti, o yürekli duruşunu Çanakkale ruhunun benzerini 15 Temmuz'da tekrar canlandırdı. Aslında bu hainlerin arkasında olan güçler pişman oldular. Çünkü milletin içindeki Çanakkale ruhunu uyandırdılar. Çünkü onlar biliyor burası Anadolu toprakları, son kale eğer Türkiye Cumhuriyetini düşürürseler, burayı işgal ederseler, alemi İslam'ın düşeceğini biliyorlar. Onun için devletimize, Cumhuriyetimize ve Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Ama bu asil millet dimdik yürekli duruşuyla bu saldırıları bertaraf etti, bertaraf etmeye devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri devam etti. 15 Temmuz konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ağrı'da 15 Temmuz coşkusu AĞRI - Ağrı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş yapan vatandaşlar Recep Tayyip Erdoğan pankartları ve Türk Bayrağı ile yürüyüş yaptıktan sonra valilik önünde devam eden nöbete katıldı.

15 Temmuz 2016'da yapılan hain darbe girişiminin 2'nci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Ağrı'da Kardeşlik ve Dayanışma Platformu bileşenleri tarafından akşam namazından sonra basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Kerem Engin, 16 Temmuz darbe girişimini kınadı. Darbeye karşı olduklarını ve demokrasiden yana olduklarını belirten Engin, 15 Temmuz'un halkın zaferi olduğunu dile getirdi. Engin, "15 Temmuz 2016 yılında vicdanları satılmış, ruhları kirlenmiş hain bir oluşum tarafından milletimizin varlığına birlik ve beraberliğine ülkemizin geleceğine kastedilmek istendi. Yapılmak istenen alçak darbe girişimi bu vatanın doğusundan batısına her karış toprağındaki inançlı, onurlu ve izzetli evlatlarının canları pahasına ortaya koyduğu direnişle bertaraf edildi. Onun için her birimiz şu an içinde bulunduğumuzu tutumu ve konumu doğru muhasebe etmeli ve ona göre davranmalıyız. Aksi takdirde hiçbir zaman bu küresel zorbaların boyunduruğundan kurtulamaz ve bizlere takılmaya çalışılan prangalara mahkum olmaya devam ederiz. Bu vesile ile bizler Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu bileşenleri olarak bir kez daha 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan hain FETÖ yapılanmasını ve alçak işbirlikçilerini lanetliyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'nci yıl dönümüze girdiğimiz bu günlerde her türlü darbe girişimine karşı olduğumuzu bir ker daha buradan ilan ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Başkan Erdoğan'ın fotoğraflarını ellerinde dalgalandırarak Cumhuriyet Caddesi'nden başlayarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşte sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, 'Dik dur eğilme bu millet seninler, 'Kahrolsun FETÖ' ve 'İdam isteriz' sloganları atıldı. Yaklaşık olarak 2 kilometre yürüyen vatandaşlar Ağrı Valiliği önüne gelerek burada devam eden 15 Temmuz nöbetine katıldı. Valilik önünde devam eden nöbete yediden yetmişe Ağrılı binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Nöbette yerel bir ilahi sanatçısı tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Duygu dolu anların yaşandığı nöbet devam ediyor.

Valilik önünde devam eden nöbete, Ağrı Valisi Süleyman Elban, 12. Mekanize Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, AİÇÜ Rektörü Abdulhalik Karabulut, İl Özel İdaresi Sekreteri Erhan Tenekeci, vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti il teşkilatı ve binlerce vatandaş katıldı. Mut'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü etkinliği MERSİN - Mersin'in Mut ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Mut ilçesinde düzenlenen programa Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, AK Parti Mut İlçe Başkanı Celal Kasap, MHP İlçe Başkanı Alparslan Savaş Kır, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Daire müdürleri, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Mut Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Bayraklarla Hükümet Caddesi, Atatürk bulvarı üzerinde sloğan atarak Demokrasi ve milli Birlik günü yürüyüşü yaptı. İnönü caddesinde bir araya gelen vatandaşlar Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edildi.

Açılış konuşması yapan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, FETO terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde işgal girişiminin bulunmasının üzerinden 2 yıl gerçi. Hain darbe girişiminde teröristlerce 251 vatandaşımız şehit oldu. Binlerce vatandaşımızda yaralanarak Gazi olmuştur. O gece milletimiz sayın Cumhurbaşkanımızın işaretiyle meydanlara inmiş yurduna ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Alçaklara vatanını işgal ettirmemiştir. Darbeciler ve örgüt üyeleri artık bağımsız Türk yargısına hesap veriyor. Milletimiz vatan ve bayrak sevgisini demokrasiye olan inancını Bedel ödeyerek kanıtlamıştır" dedi.

Konuşmanın ardından, Vido gösterisi, şiirlerin okunması, ilahiler ve 15 Temmuz anı defteri imzaya açıldı. Saat 00,13 ten itibaren bütün camilerde sela okunması, Kur'an-ı Kerim okunması, Cumhurbaşkanının televizyondan canlı konuşması izlenip ilahiler okundu.

Okunan mevlidin ardından, tüm şehitler için dua edildi. Edremit'te binler Milli Birlik Yürüyüşünde buluştu BALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Türk Milletinin destansı direnişini anmak için Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde saat 22.00'da Şehit Hamdibey Meydanında toplanan binlerce Edremitli ve tatilci Mehteran takımı eşliğinde Azarbeycan Bulvarı, Menderes Bulvarı güzergahını takip ederek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Edremit halkının yanı sınar tatilcilerinde yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş sonrasında Cumhuriyet Meydanında çeşitli etkinlikler yapıldı. Mehter gösterisinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı halka seslendi. Yürüyüş ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkoca, daire amirleri, muhtarlar, öğrenciler, ilçe halkı ve çok sayıda tatilci katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü BİTLİS - Bitlis'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak şehitlikte düzenlenen törende başlayan program daha sonra Ulu Camide darbede şehit olan 251 kişi Mevlid okunmasıyla devam etti.

Akşam saatlerinde ise Bitlis Merkez Ulu Cami Meydanında düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminden slaytların gösterildiği programda İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması izletildi.

Programda ilk olarak bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, darbe gecesinde yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişiminin vatanı böldürüp birilerine peşkeş çekme günü olduğunu ifade eden Kiler, "Elhamdülillah bu millet buna fırsat vermedi ve hiçbir zamanda fırsat vermeyecek. Bunlar hiçbir zaman Türkiye'de Seyit Onbaşıları düşünemediler. Seyit Onbaşının torunları olan Ömer Halisleri düşünemediler" diye konuştu.

Kiler'den sonra konuşma yapan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, ise darbe girişiminde Bayburt Valisi olduğunu ifade ederek Bitlis'e geldikten sonra Bitlislilerin de çok büyük destanlar yazdığını ifade etti.

O akşam 251 şehit verdiğimiz o geceyi unutmamamız lazım unutturmamamız lazım. Bu yıl ikinci yılını kutladığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü Bitlis meydanında bu coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz akşamı bir şarlatanın bir meczubun bir vatan haininin talimatlarını alarak bu milletin üzerine tanklarını sürdüler bombalar yağdırdılar. Hesaba katmadıkları bir şey vardı. O gece göğüslerini tanklara silahlara siper edenleri hesaba katmadılar. Evet o gece 251 şehit verdik. 2 Bin'in üzerinde gazimiz oldu ama Allah'a şükürler olsun ezanımızı susturmadık, bayrağımızı indirtmedik bu vatanımızı da böldürtmedik" dedi.

Düzenlenen program tüm Bitlis'te 00.13'de camilerden salaların okunmasıyla son buldu.

Programa Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Vali Yardımcıları Tekin Erdemir, Tolga Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri, gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı. Bingöl'de 15 Temmuz'un ikinci yıl dönümü BİNGÖL - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bir araya gelen Bingöllü vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde meydanlara akın etti.

Fetullahçı terör örgütünün milletin kararlı duruşu karşısında başarısızlığa uğrayan hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde bir araya gelen binlerce Bingöllü vatandaş, ellerinde dev Türk bayraklarıyla valilik önünden hareket ederek 15 Temmuz Direniş Meydanına yürüdü.Meydanda düzenlenen programa Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum amirleri, STK temsilcileri, partililer ve binlerce vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Hainler uzun yıllar boyunca devletin değişik kurumlarının içine girmek suretiyle o günü planlamışlardı. Öyle gizli, öyle saklanarak öyle sinsice yapmışlardı ki, hiç kimse inanmıyordu. Çok yakınlarındaki adamlar, eğer ki onlardan değilse onlar bile inanmıyorlardı. Herkes şaşkınlığını ortaya koyuyordu. Biz, iki yıl önce girişilen ve başarısız olan o darbe girişimini hafızalarda canlı tutmak amacıyla burada bulunmuş oluyoruz. Allah'a şükürler olsun ki, ilk gün nasıl direniş gösterildiyse, nasıl darbe püskürtüldüyse Türkiye'nin dört bir yanında, Dünyanın dört bir yanında nasıl direnişler gösterildiyse aynı ruhla, aynı güçle, aynı inançla insanlarımız yine meydanlardalar. Allah'a hamdolsun diyoruz" dedi.

Türkiye'nin tarihinde darbelerin olduğunu anımsatan Başkan Barakazi, "Türkiye'de malumunuz olduğu üzere, 1960 yılında bir darbe yaptı. Yine ordu meşru yönetime karşı darbe yapmıştı. Ardından 1961 anayasası yapıldıktan sonra 1971'de tekrar bir muhtıra gerçekleşti. Onun ardından 1980 yılında tekrar bir darbe oldu. Özellikle Bingöl o darbe anayasasına en fazla hayır oyu vererek tarihe geçmişti" şeklinde konuştu.

"Türkiye mazlumların, mağdurların ve zulme uğramışların son kalesidir"

Türkiye'nin kutsal değerler uğruna canını veren bir millete sahip olduğunu belirten Vali Ali Mantı,"Biz, bayrak denildiği zaman, ezan denildiği zaman, ülke denildiği zaman, toprak denildiği zaman, her şeyini feda etmeye hazır, geçmişten beri, kadimden beri kutsal değerlerini korumak için canını veren bir milletiz. Biz asla geçmişimizi unutmayacağız. Geçmişini unutan insanların geleceği olamaz. Geçmişimizin iyi bir muhasebesini yapmamız lazım ki, geleceğimizi aydınlık ve güzel günlere bırakalım. Türkiye sadece Türkiye'den ibaret değildir. Türkiye mazlumların, mağdurların ve zulme uğramışların son kalesidir. Eğer son kalede dünyadan giderse inanın ve emin olun ki, 20-30 tane Avrupa ülkesinin besleyemediği, bakamadığı, kabul etmekten çekindiği milyonlarca insanı biz ülke olarak bağrımıza basıyoruz. Her ne kadar gayrisafi milli hasılamız onların ki kadar olmasa da gönlümüz onların kat ve kat üzerindedir" diye konuştu.

"Bunların ürediği kümeslere bakmak lazım"

Vali Mantı, "Biz, millet olarak birliğimiz ve beraberliğimiz bozmadığımız müddetçe Allah'ın izniyle inanıyoruz ki, Allah bizimle beraberdir, peygamberimiz bizimle beraberdir. Biz bunu 15 Temmuz'da gördük, daha önce de gördük. Kurtuluş savaşında da gördük. Millet olarak kim ne derse desin, zor zamanların insanıyız. Zor zamanlar geldiği zaman bizim milletimiz elinde ne var ne yok herşeyi vermeye hazırdır. Bazen bizim milletimiz kendinden beklenmedik tepkiler gösterir. Biz bir ekmeği paylaşan, komşusunu da kızsa da başına bir iş geldiği zaman onun acısını paylaşan bir milletiz. Birliğimiz ve beraberliğimizi bozmazsak Allah'ın izniyle hiçbir terör örgütü bu millete zarar veremedi, veremez. Sadece gördüklerimiz terör örgütleri değil, bunların yeşerdiği ortamlar, bunların ürediği inler, bunların ürediği kümeslere bakmak lazım. Bu kümesleri kurutmak lazım. Onun birliğimizi bozmayalım"şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Abdurrahman Delen, yazdığı marşı okudu.

Manisalılar 15 Temmuz'da yine meydanı doldurdu

On binlerce vatandaş 15 Temmuz şehitleri için yürüdü MANİSA - Manisa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında on binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Manisalılar, 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi bir kez daha darbeye karşı dik duruş sergiledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Manisa'da "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan binlerce Manisalı vatandaş, ellerinde Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Semra Kaplan Kıvırcık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halim Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, BBP İl Başkanı Ahmet Ay, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Mehter takımı eşliğinde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi. Konser sonrası canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşmasını dinlendi. Daha sonra Kur'an-ı Kerim ve salalar okundu. Programda ilk olarak konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Temmuz 2016 gününü hatırlatarak, milletin iradesiyle sabaha karşı alçak girişimin akamete uğradığını söyledi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Efendileri hüsrana uğradılar. Kahroldular. Perişan oldular. Biz bedeller ödedik. Biz şehitler verdik. Biz gaziler verdik. Ardından da bir ay boyunca Anadolu'nun tüm meydanlarında sabahlara kadar irademize, demokrasimize, bayrağımıza, geleceğimize sahip çıktık. Uykusuz kaldık. Biliyorduk ki çocuksuz, ailesiz, uykusuz, işsiz, aşsız, yaşanılabilir. Ancak ve ancak bayraksız, vatansız ve ezansız yaşanılamaz. Onun için ne gerekiyorsa yaptık. Hamdolsun korkmadık. ya bu darbe başarıya ulaşırsa, bugün karşı sesimizi çıkarırsak, karşı duruş sergilersek bizi asarlar mı? Bizi içeriye atarlar mı demedik. Tavuk gibi yaşamaktansa, horoz gibi ölelim. Şehit gibi ölelim dedik"

15 Temmuz'u ikinci bir kurtuluş savaşı olarak gördüğünü belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise istilacılara ülkeyi yem etmediklerini ifade ederek, "Ülkemizi böldürtmedik. Şehitler verdik, gaziler verdik. Ancak ülkemiz daha aydınlık yarınlara doğru yürümeye başladı. O bir eşikti. O bir geçiş noktasıydı. Eğer onu geçemeseydik. Bugün çok daha kötü şeyler başımıza gelebilirdi. Aradan iki yıl geçti. Yine bu yüce millet 24 Haziran'da Cumhur ittifakı ile devlet yapısını değiştirdi, Cumhur ittifakı sistemini kurdu. Bütün dünyaya bir ders verdi" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Türk milletinin tarihinin birçok döneminde içeriden ve dışarıdan tehdide maruz kaldığını ancak bu alçak ve hain girişimlerin milletin azmi, kararlılığı, birlik ve beraberliği ile tarihe gömüldüğünü vurguladı. Ergün,"15 Temmuz 2016 gecesi de yurdun her bir köşesinden milletimiz eli kanlı örgütün hain darbe girişimine karşı tek vücut olmuş, göğsünü bu ihanet şebekesine siper ederek, vatanını canla başla savunmuştur" dedi.

"Bu mücadele bitmedi, bitmeyecek"

15 Temmuz 2016 gecesi yine bu meydanda Manisalılarla beraber olduklarını hatırlatan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türk halkının 40 yıllık bir örgütü 24 saat bile dolmadan yerle yeksan ettiğini söyledi. Baybatur, "Bu hain örgütün bazı üyeleri inlerine kaçtı. Amerikasından, Batı'daki emperyal yani sahiplerine, kucaklarına oturdukları devletlere kaçtılar. Oralardan bizlere ahkam kesiyorlar akıllarınca. Bugün bile gördük ki bunların dışarıya kaçan örgüt üyelerini paketleyip devletimiz Türkiye'ye getiriyor ve hakimlerimize, savcılarımıza teslim ediyorlar. Bu mücadele bitmedi, bitmeyecek" şeklinde konuştu.

15 Temmuz 2016'nın üzerinden 2 yıl gibi bir zaman diliminin geçtiğini hatırlatan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Bu gece sırtımızda hala ihanet hançerinin acısı, o gece toprağa verdiğimiz şehitlerimizin yüreklere bıraktığı ince sızı ama Allah'a çok şükür yenilmemiş olmanın o büyük gururu ve coşkusuyla ayaktayız. Anlımız açık, yolumuz açık. Bize bu muzafferiyeti ve bugünleri lütfeden Rabbimize sonsuz şükürler olsun" Aksaray'da 15 Temmuz darbe girişimi lanetlendi, şehitler anıldı AKSARAY - 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması tarafından gerçekleştirilmek istenen hain kanlı darbe girişiminin 2'inci yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Aksaray'da da çeşitli etkinlikler düzenlenerek hain darbe girişimi lanetlenerek kınandı.

Aksaray'daki 15 Temmuz hain darbe girişimini anma programı 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen program ilk olarak sergi açılışı ile başladı. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişimine ait fotoğrafların sergilendiği serginin açılışının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Programda konuşan Aksaray Valisi Aykut Pekmez, hain kanlı darbe girişimini lanetleyerek, "Bundan tam 2 yıl önce, 15 Temmuz 2016 akşamı eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain, sinsi, kalleşçe bir saldırıya maruz kaldık. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı alçaklığı o gece yaşadık hepimiz. Esaret altında bir gün yaşamaktansa ölmeyi tercih eden bir millettir Türk Milleti. İşte 15 Temmuz 2016 akşamı da aziz Türk Milleti evlatları, sizler Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile vatan için, bayrak için, devlet için, ezan için, tanklara, uçaklara, bombalara karşı elinde sadece bayrağıyla vücutlarını siper ederek cesaretleriyle kararlı, dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Sizler de burada o akşam tarih yazdınız" dedi.

"Neyle gelirlerse gelsinler, başaramayacaklar"

Bu oyunun son olmayacağına dikkat çeken Vali Aykut Pekmez, "Ülkemizi ele geçirmek, seçilmiş Cumhurbaşkanını, hükümeti devirmek isteyenlere bu millet ve sizler o gece gereken cevabı layığı ile verdiniz. Şuna dikkat etmeliyiz. Bu son oyun olmayacaktır. Bu nedenle her zaman uyanık olmalıyız, güçlü olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız, bir olmalıyız. Ülkemiz üzerinde emelleri olanlar bilsinler ki, ne yaparlarsa yapsınlar, ister tankla gelsinler, ister uçakla gelsinler, ister döviz kurunu yükselterek gelsinler, başaramayacaklar" şeklinde konuştu.

"Hainler kendi emellerini bu ülkede gerçekleştiremeyecekler"

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, "15 Temmuz gecesi, şunun farkına o kadar iyi vardı ki o hainler, kendi emellerini bu ülkede gerçekleştiremeyecekler. Suriye gibi, Irak gibi yapamayacaklar. Başka Müslüman topraklarına yaptıklarını yapacaklar. Bunun çok iyi farkına vardılar. Ama nasıl oldu bu? O akşam bu ülkenin belki de İslam ümmetinin en büyük lideri televizyonda hepimizi meydanlara çağırdı. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hepimize dedi ki, 'Meydanlara inin ve savunun' dedi. Hep birlikte şunu haykırdık bütün dünyaya: Buralarda istediğinizi yapamayacaksınız. Biz bu toprakları kimseye vermeyeceğiz. Kimseye çiğnetmeyeceğiz. Bizim burada tek bir amacımız var. Bu bayrakları, elinizde tuttuğunuz o bayrakları onları hiçbir zaman indirmeyeceğiz. O ezanları minarelerden hiçbir zaman dindirmeyeceğiz. Bu toprağın bir karışını bile vermeyeceğiz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ise, "15 Temmuz gecesi hepimiz abdestlerimizi aldık. Hiçbir şey düşünmeden, arkamıza bakmadan sokaklara indik. Gerçekten bu millet, çok büyük bir millet. Bu ruh aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın ruhu. Çanakkale zaferinin ruhu. FETO hainlerine bu millet gerçekten fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Eşref Ziya dinletisi gerçekleştirildi. Programa Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fuat Anık, Ağır Ceza Reisi Seyfullah Sarıgül, şehit aileleri ve yakınları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz Nöbetinde 81 İl Tek Yürek
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz Nöbetinde 81 İl Tek Yürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement