İznik'in Fethi Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Genel

İznik'in Fethi Coşkuyla Kutlandı

İznik'in fethi coşkuyla kutlandı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın: "2018 yılında fetih şenlikleri cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirilecek"BURSA - Bursa'nın İznik ilçesinin 686. fetih yıldönümü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenlerle kutlandı.

02.03.2017 19:47

İznik'in fethi coşkuyla kutlandı

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın: "2018 yılında fetih şenlikleri cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirilecek"

BURSA - Bursa'nın İznik ilçesinin 686. fetih yıldönümü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenlerle kutlandı.

Tarihi Yenişehirkapı'da fetih selasının verilmesiyle başlayan yürüyüş, İznik Milli İrade Meydanı'na kadar sürdü. İznik'in 686. fetih yıldönümüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şenliklere katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Fetih; adalet, huzur, medeniyet, insani ve vicdani değerlerle yapılır. İşgal ise zulüm, haksızlık, sömürme ve asimilasyondur. Bundan 686 yıl önce İznik'e gelen o fetih ruhuna insanlığın ihtiyacı var" dedi.

Müezzinoğlu, "Yapılması gereken pek çok iş var. İznik'in çehresini farklı bir noktaya getirdik. İzniklilere bekledikleri bir müjde var; Orman ve Su İşleri Bakanımızın da talimatlarıyla İznik Barajı'nın ihalesi 21 Mart'ta yapılacak. Bu inşallah tarımı daha bereketli hale getirecek" şeklide konuştu.

İznik Milli İrade Meydanı'ndaki törende, Diriliş Ertuğrul dizisinde 'Bamsı Beyrek' karakterini canlandıran oyuncu Nurettin Sönmez, vatandaşları eline aldığı kılıçlarla selamladı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, gelecek yıl gerçekle

İznik\'in Fethi Coşkuyla Kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İznik'in Fethi Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement