Tekirdağ İtfaiyesi Bir Yılda 10 Bin 553 Olaya Müdahale Etti - Son Dakika
Genel

Tekirdağ İtfaiyesi Bir Yılda 10 Bin 553 Olaya Müdahale Etti

Tekirdağ İtfaiyesi bir yılda 10 bin 553 olaya müdahale etti İtfaiye ekipleri 2017 yılında 2 bin 91 tane kapı açma olayına yardımcı olduTEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, 2017 yılı boyunca toplamda 10 bin 553 olaya müdahalede bulunduğunu, bu olayların...

30.12.2017 10:58

Tekirdağ İtfaiyesi bir yılda 10 bin 553 olaya müdahale etti

İtfaiye ekipleri 2017 yılında 2 bin 91 tane kapı açma olayına yardımcı oldu

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, 2017 yılı boyunca toplamda 10 bin 553 olaya müdahalede bulunduğunu, bu olayların 4 bin 402'sinin ise yangınlar olduğu bildirildi. Tekirdağ itfaiyesi bir ilke de imza atarak, 2 bin 91 tane kapı açma olayına yardımcı oldu.

Tekirdağ genelinde 62 araç ve 216 personelle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2017 yılının bitmesine az bir süre kala, 2017 yılının istatistik değerlerini İhlas Haber Ajansı ile paylaştı. Ayrıca, Tekirdağ İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Tekirdağ İtfaiyesi olarak dışarıda kalan vatandaşların kapılarını açarak onlara yardımcı olduğunu ve bunu bir tek Tekirdağ'da yapıldığını bu şekilde bir ilke imza attıklarını söyledi.

"10 bin 953 olaya müdahale etmişiz"

Tekirdağ İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, 2017 yılının istatistiklerinin az olmadığını belirterek, "İtfaiye Daire Başkanlığı olarak, müdahale ettiğimiz olay sayısı 10 bin 953 olaydır. Bunları detaylandırırsak 4 bin 402 tanesi yangın, 404 tane trafik kazası, 182 tane insan kurtarma, bin 423 tane hayvan kurtarma, 47 tane intihara teşebbüs, 127 tane asansör tahliyesi, 2 bin 91 tane kapı açma, su baskınlarında 563 tane, su baskınına müdahale etmişiz detaylandırdığımız taktirde bu şekilde 10 bin 953 olaya müdahale etmişiz 2017 senesi içerisinde çok çok az sayılmaz" dedi.

2 bin 91 tane kapı açma olayı

Pehlivan, Tekirdağ itfaiye ekipleri olarak bir ile imza attıklarını, dışarıda kalan vatandaşların kapıları açtıklarını belirterek, bu yaklaşımın vatandaşlar tarafından beğenildiğini aktardı. Pehlivan, "Geceleri dışarıda kalmış vatandaşlarımızda, bu konuda ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Şöyle söyleyeyim vatandaş akşam bir yere yemeğe gidiyor veya sinemaya gidiyor, döndüğünde anahtarını içeride unutmuş oluyor. Gecenin bir yarısında kapının dışında kalıyor, bu durumlarda bizi aradığı taktirde vatandaşlarımızın kapılarını açıp, onların gece yarısı dışarıda kalmalarını istemediğimiz durumlarda yardımcı oluyoruz ve kapılarını açıyoruz. Tabi bunu bir tutanak karşılığında yapıyoruz. Yani bir şahidimiz oluyor veya bir polis, jandarma eşliğinde yapıyoruz ve tutanak tazmin ediyoruz. Olumsuz bir takım olaylarla karşılaştık tecrübelerimizden dolayı bu şekilde bir tutanakla bu hizmeti veriyoruz vatandaşlarımıza geri dönüşümü de çok mutlu edici bunun çok memnuniyet verici bir geri dönüşüm oluyor bize bunun için devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak vatandaşlara seslenen Pehlivan, vatandaşların İtfaiye ekiplerine güvenmesi gerektiğini, başka itfaiye ekibinin olmadığına vurgu yaparak, "Vatandaşlarımızdan bize güvenlerinin devamını diliyoruz, yani güven duymaları gerekiyor bu teşkilata nedeni de şu başka bir itfaiye teşkilatı yok Tekirdağ'da biz tekiz onun için biz geceli gündüzlü vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Ulusumuza yeni yılda sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Ayrıca, 2017 Tekirdağ İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ vatandaşlarına yönelik olarak 15 bin 560 kişiye Yangın Güvenliği ve Yangın Söndürme Temel Eğitim, bin 93 iş yerine Yangın Güvenliği Bakımında yerinde denetim ve Gönüllü İtfaiyecilik Projesi Kapsamında 97 gönüllü itfaiye sayısına ulaştı.

Tekirdağ İtfaiyesi Bir Yılda 10 Bin 553 Olaya Müdahale Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Tekirdağ İtfaiyesi Bir Yılda 10 Bin 553 Olaya Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement