10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

10.01.2017 11:35

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Kerman, mesajında, kamuoyunun, doğru, tarafsız, ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyür bir fedakarlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarının, milli iradenin öncü kuvveti olduğu gibi demokrasinin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Vatanına, milletine ve devletine bağlı Türk basınının, 15 Temmuz'daki kalleş darbe girişimindeki kararlı duruşu ve sorumlu haber anlayışıyla kamuoyuna en doğru bilgileri aktararak, tarihte olduğu gibi devletinin, milletinin ve bayrağının yanında yer aldığını ve görevini layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Kerman, şunları kaydetti:

"Ülkemizin refahı, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması ve milli iradeye sahip çıkmak adına basın mensuplarımızın verdikleri doğru haberler sonucu aziz vatandaşlarımız meydanlarda toplanarak tek yumruk olmuşlar ve kalleş saldırı böylelikle püskürtülmüştür. Vatanı, bayrağı, milleti ve inançları için mücadele veren basın mensuplarımız da hain darbeciler tarafından şehit edilmiş, birçok kardeşimiz ise kanallara gerçekleştirilen saldırılarda yaralanmıştır. Tüm zor şartlara rağmen büyük bir vicdani sorumluluk ile görevini layıkıyla yerine getiren basın mensuplarımız ecdadı gibi kahramanlık nişanesini taşımaktadır.

Zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde ülkemiz kalleşlerin çeşitli saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu zor süreçte de basın mensuplarımıza büyük görevler düşmektedir. Milli birlik ruhuyla hareket eden tüm basın çalışanları cennet vatan üzerinde oynanan kalleş oyunları tek tek ortaya çıkartarak, birçok katliamı, kalleş saldırıları görmezden gelen dünya medyasına da zulüm gören tüm mazlumların çığlıklarını hatırlatarak insani bir ders vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmak için çalışan tüm basın çalışanlarını tebrik ediyorum."

-Milli Eğitim Müdürü Özcan'ın kutlaması

Özcan da ilkeli, tarafsız, sorumlu ve basın ahlak kurallarını gözeterek görev yapan basın mensuplarının, Türkiye'nin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinde önemli katkıları olduğunu belirtti.

Basın mensuplarının, güçlü ve ileri demokrasinin en önemli organlarından birisi olduğunu ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Anayasa ile teminat altına alınmış olan toplumun haberleşme hürriyetinin kullanılmasında ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli fonksiyonlar icra etmektedir. Mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini yaparken karşılaştıkları tüm olumsuz şartlara rağmen basın ahlak kuralları ve ilkelerinden taviz vermeden büyük bir fedakarlıkla çalışan değerli basın mensuplarına yardımcı olmak, herkes tarafından bir görev olarak addedilmelidir. İlimizde yapmış olduğumuz çalışmaların zaman ve mekan mefhumu gözetmeden kamuoyuna duyurulup yaygınlaştırılmasına katkı sağlayan, ilimiz sorunlarını ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini kamuoyuna duyuran fedakar gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, işlerinde kolaylıklar dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement