102 Yaşındaki Ümmü Nineden Kadınlara Tavsiye - Son Dakika
Güncel

102 Yaşındaki Ümmü Nineden Kadınlara Tavsiye

102 Yaşındaki Ümmü Nineden Kadınlara Tavsiye

102 yaşındaki Ümmü Sarıtaş, günümüz kadınının erkeğine hürmet etmediğini belirterek “Erkekler kadının suçunu bulursa döver. Kimse karısını keyfinden dövmez” dedi.

07.03.2014 15:29

102 yaşındaki Ümmü Sarıtaş, günümüz kadınının erkeğine hürmet etmediğini belirterek "Erkekler kadının suçunu bulursa döver. Kimse karısını keyfinden dövmez" dedi.

Gazipaşa ilçesine bağlı Beyobası köyünde çiftçi kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Köyde üç yıldır görev yapan Ziraat Mühendisi Rahşan Yıldız'ın organize ettiği kutlama programına, İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Aslan ve Köy Muhtarı Eşref Kılınç da katıldı. Toplantıda bayanlara hitap eden Gazipaşa Kaymakamı Pamuk, günün anlam ve önemine yönelik yapılan en güzel kutlamanın içinde bulunduklarını belirtti. Türk kadınının önemine değinen Pamuk, şöyle konuştu: "Türk kadını, erkeğinin yanında vatanı için mücadele etmiştir. Güzel vatanımızın her karışında Türk kadınının alın teri var." Gazipaşalı kadınların üretime katkısının çok önemli düzeyde olduğunu belirten Pamuk, çiftçi kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Pamuk, konuşmasının ardından toplantıya katılan kadınlara karanfil ve eşarp dağıttı. Kutlama programına katılan köyün en yaşlı kadını 102 yaşındaki Ümmü Sarıtaş, kadınlara verdiği tavsiyelerle toplantıya damga vurdu. Günümüz kadınının erkeğine hürmet etmediğini belirten Sarıtaş, "Erkekler kadının suçunu bulursa öyle döver" dedi.

Kadının, eve gelen kocasını hoş karşılaması gerektiğini ifade eden Sarıtaş, şöyle konuştu: "Kadın kadınlığını yapar, kocasının çantasını elinden alır, ayakkabısını çevirir, hamurunu sürerse dayak olmaz. Abdest alacağında havlusunu hazır edecek. Güle güle git, güle güle gel arkadaşım diyecek. Sen öyle bacak bacak üstüne atarsan, o zaman eşek gibi dayak yersin. Benim adam geldiğinde balta varsa omuzundan alırdım, odun varsa alırdım. Şimdi bu devirde yok. Anne de dinlemiyorlar baba da dinlemiyorlar. Kimse karısını keyfinden dövmez."

Kutlamanın kendilerini onore ettiğini söyleyen Ayşe Ergün, ilk kez bu yönde bir kutlama tertip edildiğini söyledi.

Kutlamaya katılan Bircan Kılınç da, toplantıyı düzenleyen Rahşan Hanım'a teşekkür ederek, "Bizi düşünüp böyle bir değer verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kadınların sadece Dünya Kadınlar Günü'nde değil her zaman hatırlanmasını isteyen Nuriye Ayyıldız, erkeklerin çalışan kadınlara daha anlayışlı davranmasını istedi. İki yıl önce görümcesinin, eşi tarafından öldürüldüğünü belirten Ayyıldız, televizyonlarda kadına şiddet haberleri yayınlandıkça şiddetin arttığını söyledi. Ayyıldız, her türlü şiddetin durmasını istedi.

Erkeklerin kadınların kıymetini bilmesini isteyen Yücel Öge ise "Kadınlar erkeklere emanettir. Kadınların kıymetini erkeklerin bilmesini istiyorum" dedi.

Kutlama programını organize eden Ziraat Mühendisi Rahşan Yıldız, geçen yıllarda tek tek evleri dolaşarak Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtti. Bu yıl farklı bir organizasyon yapmak istediklerini ve bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Yıldız da, her türlü şiddete karşı olduğunu vurguladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 102 Yaşındaki Ümmü Nineden Kadınlara Tavsiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement