12 Eylül Suç Duyurusu Dilekçesini Savcılık İncelemeye Aldı - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Suç Duyurusu Dilekçesini Savcılık İncelemeye Aldı

12 Eylül Suç Duyurusu Dilekçesini Savcılık İncelemeye Aldı

Ayşegül USTA/İSTANBUL, (DHA) REFERANDUMUN ardından 12 Eylül 1980 darbesinden sorumlu tutulan 7'inci Cumhurbaşkanı emekli Orgeneral Kenan Evren, dönemin kuvvet komutanları ve dönemin başbakanı Bülend Ulusu'nun yargılanarak cezalandırılması için verilen dilekçe, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından incelemeye alındı.

15.09.2010 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayşegül USTA/İSTANBUL, (DHA)

REFERANDUMUN ardından 12 Eylül 1980 darbesinden sorumlu tutulan 7'inci Cumhurbaşkanı emekli Orgeneral Kenan Evren, dönemin kuvvet komutanları ve dönemin başbakanı Bülend Ulusu'nun yargılanarak cezalandırılması için verilen dilekçe, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından incelemeye alındı. Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'ın incelemesini tamamlamasının ardından hazırlayacağı raporla, suçduyurusuna ilişkin nasıl bir uygulama yapılacağının netlik kazanacağı ve gerekli işlemelerinin yapılacağı öğrenildi.

BDP Milletvekili Ufuk Uras, sanatçı Zeynep Tanbay, Kenan Evren hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu'nun da arasında bulunduğu yaklaşık 50 kişi, 12 Eylül'de yapılan referandumdan bir gün sonra İstanbul CUmhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki adliye binasına gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı'ya dilekçe vermişti.

Turan Çolakkadı'ya verilen dilekçede 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren, dönemin kuvvet komutanları ve Başbakanı Bülend Ulusu'nun, darbe yapmak, anayasayı değiştirmek, hükümeti yıkmak, sistemli bir şekilde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek, kasten yaralamak, işkence yapmak, eziyet etmek, hürriyetten yoksun bırakmak, cinsel saldırıda bulunmak iddiasıyla hapis cezası istemiyle yargılanmasını istenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı, suç duyurusu dilekçelerini incelemek üzere Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'ı görevlendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Suç Duyurusu Dilekçesini Savcılık İncelemeye Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement