15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İŞ Konfederasyonu İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek, darbe girişiminde şehit olanları ve gazileri minnetle andıklarını belirterek, "HAK-İŞ olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatanımızı, bayrağımızı ülkemizi ve demokrasimizi korumaya, milletimizin geleceğine kasteden her türlü...

15.07.2019 18:15

HAK-İŞ Konfederasyonu İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek, darbe girişiminde şehit olanları ve gazileri minnetle andıklarını belirterek, "HAK-İŞ olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatanımızı, bayrağımızı ülkemizi ve demokrasimizi korumaya, milletimizin geleceğine kasteden her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi Türk milletinin büyük bir demokrasi mücadelesi verdiğini ve darbe geleneğine karşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarı ortaya koyduğunu ifade etti.

HAK-İŞ Konfederasyonun bugüne kadar bütün antidemokratik girişim ve oluşumlara karşı yaptığı gibi 15 Temmuz'da da en hızlı, en etkin ve doğrudan tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"HAK-İŞ teşkilatı, darbe girişiminin ilk dakikasından itibaren milli iradeye, demokrasiye ve geleceğe sahip çıkmıştır. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen şehit olmuş, yüze yakın üyemiz de gazi olmuştur. Başta bu şehitlerimiz olmak üzere darbeye karşı mücadele ederken vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Onlar bizim onurumuzdur.

HAK-İŞ, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiği etkinlik, sempozyum, konferans ve panellerde 15 Temmuz bilincini diri tutmak için, darbeci zihniyeti telin ederek milletimizin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarma kararlılığındadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement