18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Deniz Harp Okulu'nda, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2015 17:14

Deniz Harp Okulu'nda,  "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda düzenlenen tören, okul bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ana sınıfı öğrencileri Ceyda Kuşcan ve Yaman Efe Kaya'nın okuduğu şiirlerle devam eden törende, "Geri Dönmeyi Düşünmediler"  temalı yarışmada kısa film, resim, şiir, öykü ve makale kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Deniz Harp Okulu öğrencileri de Çanakkale Savaşı'nı anlatan tiyatro oyunu sahneledi.

Oyunun ardından konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, milletin tarihinin yazıldığı Çanakkale Savaşı'nın 100. yılını andıklarını anlatarak, etkinliği canlarını feda eden şehitlere atfettiğini söyledi. Özel, etkinliğin hazırlanması ve sunulmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında açılan fotoğraf sergisini Kıbrıs ve Kore gazileriyle gezen Tümamiral Özel, gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Deniz Harp Okulu Komutanlığı subayları ile gaziler ve şehit yakınlarının katıldığı etkinlik, yemeğin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement