18 Yaş Altı Dünyanın En Uzun Boylu Kızı Ygs'ye Yatak Üzerinde Girdi - Son Dakika
Güncel

18 Yaş Altı Dünyanın En Uzun Boylu Kızı Ygs'ye Yatak Üzerinde Girdi

18 Yaş Altı Dünyanın En Uzun Boylu Kızı Ygs\'ye Yatak Üzerinde Girdi

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde 2 metre 13.5 santim boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 19 yaşındaki Rumeysa Gelgi özel bir salonda yatak üzerinde YGS'ye girdi.

13.03.2016 16:04

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde 2 metre 13.5 santim boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 19 yaşındaki Rumeysa Gelgi özel bir salonda yatak üzerinde YGS'ye girdi.

Doğuştan 'Weaver Sendromu' rahatsızlığı nedeniyle boyu hızla uzayan ve 2 yıl önce17 yaşında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, annesi emekli laboratuvar teknisyeni Safiye ve babası biyokimya uzmanı Haydar Gelgi'nin yardımıyla evden çıkarak bu yıl ilk defa Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmek için Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne geldi. Walker(Yürüteç) desteği olmadan ayağa kalkamayan ve yürüyemeyen Gelgi, fiziksel engeli nedeniyle daha önceden ÖSYM'den gerekli izinleri aldıktan sonra diğer adaylardan ayrı bir sınıfta yatak üzerinde soruları cevaplandırdı. Açıköğretim lisesini bitirdiğini ve ilk kez sınava girmenin heyecanını yaşadığını belirten Gelgi, "YGS heyecanlı bir deneydi benim için. İlk defa üniversite sınavına ve ilk defa da evimin dışında bir sınava girdim. Farklı bir deneyimdi. Tabii ki farklı zorlukları vardı. Sağ olsun ÖSYM çok büyük kolaylıklar sağladı. Salona koyduğumuz yatağa uzanarak soruları cevaplandırmama izin verdiler. ÖSYM'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sınavın kendisi için kolay olmadığını ifade eden Gelgi şunları söyledi:

"Elimden geleni yaptım. İyi diyelim iyi olsun. Sonuçları merakla bekliyorum. Sorular tahmin ettiğim zorluktaydı. Ne olacağını sonuçlar açıklanınca göreceğim. İngiliz Dili ve Edebiyatı ilk tercihim ancak kesin kararımı vermiş değilim. Daha Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) gireceğim"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 18 Yaş Altı Dünyanın En Uzun Boylu Kızı Ygs'ye Yatak Üzerinde Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement