19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Kadıköy Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kalamış Parkı'nda gün boyu sürecek etkinlikler düzenledi.

19.05.2017 12:39

Kadıköy Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kalamış Parkı'nda gün boyu sürecek etkinlikler düzenledi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Kafkas Kartalları halk oyunları ekibinin dans gösterisiyle başlayan etkinlikler, geleneksel bisiklet turuyla devam etti.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, etkinliğe katılan herkesin bayramını kutlayarak, "Her milletin tarihinde gurur duyduğu anlar vardır. 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun'a çıktığı tarih, emperyalizme karşı ulusal kurtuluş savaşını başlattığı tarih. Şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum." dedi.

Kutlamalar Marmara Üniversitesi Su Altı Topluluğu ve Koç Üniversitesi Su Altı Topluluğu'nun "Ata'ya saygı gençlik dalışı" ile devam etti.

Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla deniz altında fotoğraf çeken dalgıçlar daha sonra ellerindeki poster ve bayraklarla yüzeye çıkarak kıyıdaki vatandaşları selamladı.

Parktaki etkinlikler Rugby gösteri maçları, balon futbolu, tırmanma duvarı ve frizbi gösteri maçlarıyla akşama kadar sürecek. Akşam saatlerinde ise yine park alanında Manga Grubu ve Özge Fışkın konser verecek.

Kartal'da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için tören düzenlendi.

Kartal Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şiir okunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement