1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Salah Açıklaması - Son Dakika
Güncel

1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Salah Açıklaması

1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Salah Açıklaması

"İsrail makamları bana büyük bir hapis cezası vermeye hazırlanıyor"

10.11.2014 22:27

İsrail'de yaşayan Arapların kurduğu 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, İsrail makamlarının kendisine büyük bir hapis cezası verme hazırlığında olduğunu savundu.

İsrail Merkez Mahkemesince "Irkçılığa teşvik" iddiasıyla suçlanan Salah, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail işgal yönetimi, şu an sanki Kudüs ve 1948 bölgesinde yaşayan Filistinlilerle bir savaşa girmiş gibi davranmaya başladı. Eğer bu iki halkın direnişini kırarsa Mescid-i Aksa'yı taksim ederek, Aksa enkazında sözde heykeli inşa edebileceğini sanıyor" dedi.

"Mahkemenin yönelttiği ırkçılığa teşvik suçlamasının ardından İsrail makamları bana büyük bir hapis cezası vermeye hazırlanıyor" diyen Salah, "Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için yolumuza devam edeceğiz. Ne olursa olsun verilen karar bizi korkutmuyor ve yıldırmıyor" ifadesini kullandı.

Doğu Kudüs'teki İsrail Sulh Ceza Mahkemesi, 2007'de verdiği bir cuma hutbesinden dolayı "ırkçılığa ve şiddete teşvik" suçlamasıyla hakkında dava açılan Salah'ı şiddete teşvikten suçlu bulmuş, ırkçılığa teşvik ile ilgili ise beraat kararı vermişti. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Salah Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement