1950'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar - Son Dakika
Güncel

1950'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar

1950\'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar

"1950'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar" kitabı bir kolektif biyografi çalışması olmasının yanısıra, okura satır aralarında Rum toplumunun yaşam tarzı, adetleri, yaşadıkları toplumsal travmaları ve bunlarla yüzleşme şekilleri üzerine ipuçları da veriyor.

08.11.2018 13:41

Yazar İrini Dimitriyadis, kaleme aldığı bu kitap ile; 85 kişinin aile kökenlerini, eğitimlerini, çalıştıkları kuruma ve topluma olan katkılarını, hangi ilkleri yaratmış olduklarını, öğrencileri ve meslektaşları tarafından nasıl değerlendirildiklerini sade bir dille okuruyla paylaşıyor.

Kitap "Yükseköğretimde fark yaratanlar", "Ortaöğretimde hayatlara dokunanlar", "Eğitmenlik dışı görevlerde bulunanlar" ve "Eğitim hayatımızda yeni nesil" olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor. Kitabın en başında ise eğitim ve kültür alanında katkıları olmuş olan "Üç simge isim"e, Panayot Abacı, Stefanos Yerasimos ve Vangelis Kechriotis'e yer veriliyor.

35 yılını eğitime adamış olan Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi İrini Dimitriyadis, bu kitabı yazmasının nedenlerinden söz ederken: "Son dönemlerde medyada sıklıkla rastladığımız nostaljik ortak yaşam anlatılarında eski günlerin "Bakkal Aleko" veya "Lokantacı Kosta"larından, onların hayatları güzelleştiren unsurlar olduklarından söz edilmeye başlandı. Rumların farklı alanlarda yapmış oldukları toplumsal yararı olan katkılarının da olduğunu farkettirmek istedim. Bir diğer amacım da inandığınız bir hedefiniz olduğunda sınırlamalara ve engellere rağmen bu hedefin yolunda yürüyebileceğinizi göstermekti" dedi.

Yazar "Bir dostluk ve dayanışma" ürünü olarak tanımladığı çalışmasını hazırlarken kendisine bilgi sağlamada destek veren herkese minnettar olduğunu ve okurun bu kitabın içtenlikle ve sevgiyle hazırlanmış olduğunu bilmesini istediğini belirtiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1950'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement