2. Uluslararası İsar İstanbul Buluşması - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası İsar İstanbul Buluşması

2. Uluslararası İsar İstanbul Buluşması

"Devlet: Gelenek ve Gelecek Arasında" temasıyla düzenlenen sempozyum, Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

20.12.2013 12:19

2. Uluslararası İSAR İstanbul Buluşması, Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfınca (İSAR) Üsküdar Belediyesi, Nasr Ulusal Araştırma ve İnceleme Kurumu, Furkan İslami Miras Vakfı ile Suriye Ticaret Forumu işbirliğiyle "Devlet: Gelenek ve Gelecek Arasında" temasıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını İSAR Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Şentürk yaptı.

Şentürk, İSAR'ın amacının Müslüman alim yetiştirmek olduğunu belirterek, "Ancak alimi tanımlarken dar manada, sadece İslami ilimleri bilen bir kişi olarak İlahiyat Fakültesi mezunu olarak anlamıyoruz. Tam tersine, daha genel manada bütün ilim alanlarında uzmanlaşmış insanları anlıyoruz. Biz Müslüman alim dediğimizde hangi alanda olursa olsun uzmanlaşmış ve kendi alanına İslami yaklaşımla bakmaya çalışan, kendi alanındaki meseleleri İslami yaklaşımla analiz eden ve o alandaki sorunlara İslami çözümler getirmeye çalışan kişileri kastediyoruz" diye konuştu.

Vakıf hakkında bilgi veren Şentürk, şöyle devam etti:

"Biz şuna inanıyoruz; İslam medeniyetinin ilim dili Arapça'dır. Arapça olmadan bir kişinin, Müslüman alim olması, Müslüman aydın olması imkansızdır. Bu eğitimden sonra klasik biçimde, İslami ilimler, sosyal bilimler ve İngilizce eğitimi ihtiyacı olan öğrencilere veriliyor. Bu, 5 yıllık bir program içerisinde gerçekleşiyor. İSAR, öğrencilerine 3 şeyi kazandırmak istiyor; ilim, takva ve beyan. Bu üç özelliği öğrencilerimize kazandırabildiğimiz ölçüde kendimizi başarılı sayıyoruz."

Şentürk, sempozyumun konusunun önemine işaret ederek, devletin çağlar içerisinde en önemli tartışmaların merkezi olduğunu, "Devlet: Gelenek ve Gelecek Arasında" konusunu masaya yatırmayı, ilmi ve akademik bir perspektiften objektif şekilde ele almak istediklerini kaydetti.

İki gün sürecek sempozyumda, yurt içinden ve ABD, Japonya, Filipinler, Hindistan, Suriye, Mısır, Katar, Ürdün, Sudan, Irak, Cezayir, Fas, Tunus gibi ülkelerden konuşmacı ve katılımcılar yer alacak.

"İslami İlimler ve Siyaset", "Teori ve Uygulama Arasında Devlet", "Siyaset ve Sünnet", "Ulus Devletin Problemleri", "Din ve Devlet", "Devlet ve Çoğulculuk", " Osmanlı'da Devlet", "Hukuk, Güvenlik ve Siyaset" gibi başlıklardan oluşan 16 oturumun yapılacağı sempozyumda, paralel oturumlarla dinleyicilere zengin bir içerik sunulacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası İsar İstanbul Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement