20 Yıldır Kar Suyu İçiyor - Son Dakika
Güncel

20 Yıldır Kar Suyu İçiyor

20 Yıldır Kar Suyu İçiyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinin Kocakavak köyünde yaşayan 80 yaşındaki Yunus Aygün, 20 yıldır kar suyu içiyor Aygün: "Bütün Türkiye'ye kar suyu içmelerini öneriyorum. Servetim olsa kar suyunun f...

18.11.2013 11:38

FATMA KALAY - Çarşamba ilçesinin Kocakavak köyünde ikamet eden 80 yaşındaki Yunus Aygün, 20 yıldır kar suyu içiyor.

Çatısındaki oluktan akan kar suyunu büyük bidonlara dolduran Aygün, yıl boyunca su ihtiyacını biriktirdiği kar suyundan karşılıyor.

Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat sektöründen emekli olduktan sonra eşiyle fidan yetiştirerek vakit geçirdiğini anlattı.

İlk kar suyunu 30 yıl önce içmeye başladığını, ancak düzenli olarak 20 yıldır kar suyu içtiğini ifade eden Aygün, "Saçaklardan kar suları akıyordu. Deneyeyim dedim. İçtim baktım çok şahane. 30 yıl önce başladım, 1993 yılından sonra, 20 yıldır sadece kar suyu içiyorum. Benim yaşımdakiler bana 'sen niye bu kadar genç kaldın' diyor" dedi.

"Servetim olsa kar suyunun fabrikasını yaparım"

Kış mevsiminde evinin üzerine yağan kar suyunun oluklardan aktığını belirten Aygün, şunları kaydetti:

"Oluk altına bir kap yerleştiriyoruz. Suyu süzerek bidonlara dolduruyoruz. 7-8 kap var, onları dolduruyorum bana yetiyor. Bana yettiği gibi misafirlere de veriyorum. 15 senelik su var. '15 senelik suyu neden saklıyorsun' diyorlar. Fazla aldık kullanamadık. 2 yıllık kar suyum da var. 5 yıllık olanlar bitti. Elimde 2 yıllık ve 15 yıllık var. Bütün Türkiye'ye kar suyu içmelerini öneriyorum. Servetim olsa kar suyunun fabrikasını yaparım. Şişeleyip vatandaşa veririm."

Her yıl kar yağdığında yeni su depoladığını açıklayan Aygün, "Vatandaşımız içsin de alsın tadını. Bir bana baksın bir de kendilerine. Şimdi ben kuaföre gitsem traş olsam daha genç olurum" ifadelerini kullandı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 20 Yıldır Kar Suyu İçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement