200 Kiloluk Hasta Kadını 10 Kişi Ancak Taşıyabildi - Son Dakika
Güncel

200 Kiloluk Hasta Kadını 10 Kişi Ancak Taşıyabildi

200 Kiloluk Hasta Kadını 10 Kişi Ancak Taşıyabildi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, fil hastalığı nedeniyle rahatsızlanan 200 kiloluk Emine Çakmak, tedavisinin ardından taburcu edildi.

15.01.2013 21:50

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, fil hastalığı nedeniyle rahatsızlanan 200 kiloluk Emine Çakmak, tedavisinin ardından taburcu edildi. Çakmak, 10 kişilik ekibin yardımıyla evine götürüldü.

4 yıl önce yakalandığı fil hastalığı nedeniyle 200 kiloya ulaşan 49 yaşındaki Emine Çakmak, ayaklarının şişmesi ve yaralarının artması üzerine bir ay önce hastaneye yatırılmak istendi. Hamidiye Mahallesi Barış Sokakta oturan bir çocuk annesi 49 yaşındaki Emine Çakmak, ağırlığı 200 kiloya yakın olduğu için, kendisini almak üzere evine gelen Evde Sağlık Hizmeti aracına taşınamadı. Haber verilmesi üzerine evine gelen İtfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri olmak üzere 8 kişinin zorlukla kaldırdığı hasta kadın, Evde Sağlık Hizmet aracına alınarak, İnegöl Devlet Hastanesi'ne yatırılarak tedavi altına alındı.

Bir ay önce ayak rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yatırılarak tedavi edilen 200 kiloluk kadın sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Taburcu edilen kadınının, Evde Sağlık Hizmetleri aracına bindirilmesi için yine aynı yöntem uygulandı. Hastanenin D blok üçüncü katındaki dahiliye servisinde yatan Emine Çakmak, haber verilmesi üzerine hastaneye gelen 5 kişilik itfaiye ekibi, hastanenin güvenlik görevlileri ve sağlık çalışanlarının yardımı ile tekerlekli hasta yatağına bindirildi. Ağırlığı nedeniyle sedyeye alınamayan ve hasta yatağına yatırılan Emine Çakmak, asansör ile üçüncü kattan zemine indirilerek, Evde Sağlık Hizmeti aracına yatakla birlikte 10 kişinin yardımı ile güçlükle bindirildi.

Araca bindirilen kadın evine götürülerek, yine itfaiye ekipleri ve sağlık ekiplerinin yardımı ile güçlükle evine taşındı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 200 Kiloluk Hasta Kadını 10 Kişi Ancak Taşıyabildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement