23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Bolu / Yalova - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Bolu / Yalova

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

23.04.2019 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Bolu

Bolu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Karaçayır Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Milli bayramların bir ülkenin en önemli vitrinlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, "Aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularının en yüksek noktaya ulaştığı müstesna günlerdi. Milli bayramlar anlamına yakışan bir şekilde coşkuyla kutlanmalıdır." şeklinde konuştu.

Ümit, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin, kendisini yeniden gösterdiği bir gün olduğunu anlatarak, "Bu gün, milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, en zor şartlarda dünyanın tüm emperyalistlerine meydan okuyarak küllerinden yeniden doğduğu gündür. 23 Nisan 1920, milli egemenliğin öne çıkarıldığı, TBMM'nin açıldığı, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık iradesinin dünyaya ilan edildiği zalimlere bu iş daha bitmedi dendiği tarihtir." dedi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de Ankara'da TBMM'yi açması ile Türk milletinin kendisini yönetmeye başladığını ifade ederek, "Mili birlik ve beraberliğimizin sembolü olan TBMM'nin varlığının devamı ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Geleceğimizin bir diğer teminatı da elbette çocuklarımızdır. Mustafa Kemal Atatürk, onlara duyduğu sarsılmaz güven ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız olan 23 nisanları çocuklarımıza armağan etmiştir." ifadesini kullandı.

Program, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, şiirlerin okunması ve Gazi Paşa İlk Okulunun hazırladığı gösterilerin yapılmasının ardından sona erdi.

Törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Jandarma Komutanı Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Belediye Başkanı Tanju Özcan, daire amirleri siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yalova

Yalova'da ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda tören yapıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"(Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır) sözüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920'de Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını bu vatana gönül verenler karşısında azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş, bir diriliş mucizesiydi. 23 Nisan, milletimizin canı ve kanı pahasına verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin taçlandırıldığı gurur gündür."

Program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunu gösteriyle sona erdi.

Törende, Yalova Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar ve öğrenciler hazır bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Bolu / Yalova
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Bolu / Yalova - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement