23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Ülker'in Çocuklara Hediye Olarak 62 İlde... - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Ülker'in Çocuklara Hediye Olarak 62 İlde...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\'nda, Ülker\'in Çocuklara Hediye Olarak 62 İlde...

'karlar ÜLKESİ' FİLMİNİ İZLEDİLER Çocuklar daha sonra Arhavi Çarmıklı Eğitim ve Kültür Merkezi sinema salonunda, Disney Channel'in sevilen çizgi filmlerinden kısa bir derlemenin ardından, Disney Animasyon Stüdyoları'nın Oscar ödüllü filmi 'Karlar Ülkesi'ni ücretsiz olarak izledi.

20.04.2014 13:44

'karlar ÜLKESİ' FİLMİNİ İZLEDİLER

Çocuklar daha sonra Arhavi Çarmıklı Eğitim ve Kültür Merkezi sinema salonunda, Disney Channel'in sevilen çizgi filmlerinden kısa bir derlemenin ardından, Disney Animasyon Stüdyoları'nın Oscar ödüllü filmi 'Karlar Ülkesi'ni ücretsiz olarak izledi. Bazı çocuklar hayatlarında ilk kez sinema salonu ile buluştu, 39 Yaşındaki Sema Yılmaz ise, 5 yaşındaki kızı Nesibe Gül Yılmaz ile birlikte hayatında ilk kez sinema salonunda film izledi. Sema Yılmaz, 'Ülker'e bu organizasyonu için teşekkür ediyoruz' dedi. Gruplar halinde filmi izleyen çocuklar daha sonra da yine şenlik alanına dönerek doyasıya eğlendi. ARHAVİ BELEDİYE BAŞKANI HEKİMOĞLU: ÜLKERİ'İN DESTEĞİ İLE ÇOCUKLARIMIZI EĞLENDİRECEĞİZ Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da, şenlik alanına gelerek çocuklarla sohbet etti, oyunlarını izledi. Çocukları, 'Dünyanın en güzel çiçeği' olarak değerlendiren Hekimoğlu, 'Ülker grubunun desteği ile çocukları eğlendireceğiz, geliştireceğiz, kaynaştıracağız ve yarına daha zinde ve güçlü bir şekilde hazırlayacağız' dedi.

ŞEKER: GÖZLERDEKİ IŞILTI BİZİ MUTLU EDİYOR

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker de, 7'incisini düzenledikleri Ülker Çocuk Sinema Şenliği'nin 62 il ve 244 salonda gerçekleşeceğini belirterek, 'Bugün Artvin Arhavi'deyiz. Çocukları mutlu etmek için buradayız. Kurucumuz merhum Sabri Ülker'in, 'Her çocuk dünyanın neresinde doğarsa doğsun mutlu olmayı hak eder' sözü bizim esin kaynağımız oldu. Bütün çalışmalarımızda çocuklar için özel projeler geliştirmeye önem veriyoruz. Bugün Artvin'de sinema salonlarını dolduran küçük çocuklar bir animasyon film seyretti. İlk defa Artvin'de animasyon filmi yayınlandı. Bu sene Ülker Çocuk Sinema Şenliği için seçtiğimiz bu film, Karlar Ülkesi, hem en iyi animasyon filmi hem de en iyi müzik alanında iki Oscar almış bir film. Çocuklar sinema salonundan çıkarken gözleri ışıl ışıldı. O küçücük gözlerindeki ışıltıyı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Film çıkışında çocukları bekleyen hediyelerimiz de sanırım onları çok sevindirdi. Daha sonra onlar için kurduğumuz eğlence alanında şişme oyuncaklar, yüz boyamalar, markalarımızın aktiviteleri ve Ülker Çocuk Sanat Atölyesi etkinlikleri ile onlara mutlu anlar yaşatmaya devam ettik? dedi.

'SİNEMA ETKİNLİĞİNDE 1 MİLYON ÇOCUĞA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ'

24 Nisan tarihinde 62 ilde filmin gösterileceği salonlarda çocuklara ulaşacaklarını ifade eden Şeker, 'Bütün ekibimiz bu çalışmada sahada olacak. Bugün Murat Ülker bizlerle birlikteydi. Önümüzdeki hafta Perşembe günü tüm çocuklara ulaşmaya çalışacağız. Onları mutlu etmek bizim ana hedefimiz. Son yedi yılda çocuk projelerimiz ile 2 milyon çocuğa ulaştık. Ülker Çocuk Sinema Şenliği ile de 2015'te 1 milyon çocuğa ulaşmaya amaçlıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu. MURAT ÜLKER: 6 YILDA 2 MİLYON ÇOCUĞA DOKUNARAK ONLARI MUTLU ETTİK

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de şenlikle ilgili açıklamada bulundu. Ülker olarak 23 Nisan'ı böyle kutladıklarını ifade eden Murat Ülker, şunları söyledi:

'23 Nisan'ı Türkiye'de her yerde çocuklarla kutlamaya gayret ediyoruz. Bu kutlamaları kendimiz de o günlerimizi hatırlayarak yapıyoruz. Çocuklarımız için her zaman her yerde onların mutlulukları için çalışan ve mutluluğu hatırlatan bir marka olmak istiyoruz. Ülker Çocuk Sinema Şenliğinin bu sene 7.sini düzenliyoruz. 24 Nisan tarihinde 62 ilde ve 144 salonda tüm gün film gösterimleri olacak. Şenlikte her sene ben ve ailemin de seyrettiği ve çok hoşumuza giden filmler gösteriyoruz. Hatta bazı filmler vizyona yeni giren filmler oluyor. Spor, kültür-sanat ve dengeli beslenme alanlarında gerçekleştirdiğimiz projeler ile son yedi yılda 2 milyon kadar çocuğa dokunarak onları mutlu etmiş olduğumuzu düşünüyoruz. Bunu devam ettireceğiz'

'KOVBOY FİLMLERİNDE DÜBLÖRLERİN KAÇ DEFA ÖLDÜĞÜNÜ SAYARDIK Sinemaya ilk kez kaç yaşında gittiği yolundaki soruyu da yanıtlayan Murat Ülker, 'Ben küçükken de sinemalar vardı. Beylerbeyi'nde yazlık sinemalar vardı. Havanın kararmasını beklerdik. Komşular da balkonlardan seyrederdi. Türkiye'de arabalı sinemalar hiç olmadı. İlk filmi ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum ama Teknik Üniversite'nin televizyonu vardı. O zaman sabahçı okuyordum. Saat 14.30'da bir kovboy filmi olurdu. Annemle epey pazarlıkla o filmi seyrederdim. Saat 5'de ödevlerimi yapmaya başlardım. O zamandan alışkanlık, hep kovboy filmlerine giderdim. Enteresan bir anımız var arkadaşlarımızla. Kovboy filmlerinde hangi dublörün kaç kere öldüğünü sayardık. Herhalde tasarruf yapıyorlardı çünkü hep aynı dublörleri kullanıyorlardı. Bir ara, 8 yaşındaydım herhalde, kameram vardı. Düğünlerde film çektiğimi hatırlıyorum. Fotoğrafçılık yapardım. Karanlık odam vardı. Kamera arkasını biraz bilince filmlerin çok zevki olmuyor. Bazen çocuklar, 'Baba filmde niye böyle oldu" diye soruyor, ben de, 'Oğlum senarist öyle düşünmüş' diyorum. Babamın götürdüğü ve unutamadığım, 'Doctor Zhivago' filmi vardı. Biz göçmen bir aile olduğumuz için, kendisinin de yaşadıklarını aksettiren bir film olduğunu söylerdi. Sonra ilk defa çizgi filmlerden uzun metrajlı Red Kit filmini seyretmiştim. Onun da anlatım tekniği çok hoşuma gitmişti.? dedi.

'BU ETKİNLİKLER BABAMIN VASİYETİ'

Murat Ülker, eski bayramlarla ilgili bir soruyu da, 'Eski bayramların tadı yok derler. Eskiden biz eğleniyorduk, çocuktuk. Şimdi çocuklarımız eğleniyor, biz onları eğlendiriyoruz. Bu daha zevkli ve daha fazla tat veriyor.' şeklinde yanıtladı. Ülker, Çocuk Şenliği etkinliğini genişleterek devam ettirmek istediklerini belirterek, 'Sanat fuarlarında çocuklara sanat ve estetik ruhu aşılamaya çalışıyoruz. Sanat deyince herkesin sanatçı olması veya sanat peşinde koşmasını kast etmiyorum. Ama estetik çok mühim bir şey. İnsanlardaki estetik anlayışı ve duygusu gelişirse çok daha yaşanabilir şehirlerimiz olacak. Çok daha farklı güzellikler paylaşacağız. Bu etkinlikler benim babamın vasiyeti.' diyerek sözlerini noktaladı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Ülker'in Çocuklara Hediye Olarak 62 İlde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement