3. Astronomi Öğretmenleri Semineri Antalya'da Başladı - Son Dakika
Güncel

3. Astronomi Öğretmenleri Semineri Antalya'da Başladı

3. Astronomi Öğretmenleri Semineri Antalya\'da Başladı

TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evinin desteklediği 3. Astronomi Öğretmenler Semineri Antalya'da başladı.

26.01.2015 13:34  Güncelleme: 13:51

TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi tarafından desteklenen "3. Astronomi Öğretmenler Semineri" Antalya'da başladı.

Akdeniz Üniversitesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen seminere, Türkiye'nin çeşitli illerinden fen, sosyal bilimler ve sınıf öğretmenlerinden oluşan 115 kişi katıldı.

Düzenleme Komitesi Başkanı Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Memduh Sami Taner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seminerin TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi tarafından desteklendiğini söyledi.

Geceyi, gündüzü, dünyanın dönüşünü, açısını, ay, gezegenler, evren ve bunların matematiği, kütle çekimini içeren astronominin okullarda anlatıldığını, ancak öğretmenlerin astronomi konusunda ideal bir bilgi birikimine sahip olmadığını savunan Taner, şöyle konuştu:

"Bu yüzden hep yanlış bilgilendirmelerle, uzaya ve uzay bilimlerine, bilime, teknolojiye, bunlara yönelik gençlerimizi iyi motive edemiyoruz. Dolayısıyla fenden korkuyorlar. Aslında astronomiyle çocuğu buluşturursanız, hem fen eğitimi daha güçlü hale gelir hem de fenden korkmaz. Patent, bilim ve teknoloji üreten kuşaklar genelde astronomiyle başlar. Çağdaş ülkelerde böyledir. Çocuklar gözleme götürülür. Bilim zaten gözlemle başlar. O gözlem kültürü oluşan çocuklar daha sonra fen, fizik, temel bilimler, biyoloji ve genetiğe kadar her alana doğru giderler. Astronomi bilimini okullara egemen kılmak için temsilci öğretmendir. Öğretmeni değiştirirseniz, dünyayı değiştirirsiniz."

Taner, 3 gün sürecek seminerde öğretmenlere, astronomi konusunda Prof. Dr. Serdar Evren, Prof. Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Ethem Derman, Dr. Umut Yıldız ile Tahsin Demirciler, Ümit Fuar Özyar, Tansu Evdilek, Merve Şener ve Neşeyer Gür tarafından çeşitli konularda sunumlar yapılacağını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3. Astronomi Öğretmenleri Semineri Antalya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement