3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular - Son Dakika
Güncel

3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular

3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular

Tokat'ta gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna, yaz ayı boyunca topladığı 3 çuval dolusu meyve çekirdeğini, üniversiteli öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu.

18.11.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna, yaz ayı boyunca topladığı 3 çuval dolusu meyve çekirdeğini, üniversiteli öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu.

Tokat'ta yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Fatma Esin Tuna, ailesi ve yakınlarıyla birlikte birlikte yaz boyunca yediği meyvelerin çekirdeklerini çöpe atmadı. Başta şeftali, kiraz ve badem olmak üzere meyvelerin çekirdeklerini biriktirmeye karar veren Fatma Esin Tuna, bunu oturduğu apartmanındaki komşuları ve çevredeki arkadaşları ile de paylaştı. Arkadaşlarının da desteğini alan Tuna, yaz boyunca 3 çuval meyve çekirdeği topladı. Tuna, topladığı meyve çekirdeklerini bugün üniversite öğrencileri ile birlikte Tokat- Turhal karayolundaki arazide toprakla buluşturdu.

Tuna, "Meyve çekirdekleri çöp değildir diyerek yaz boyunca yediğimiz tüm meyvelerin çekirdeklerini biriktirdik. Kendi yediklerimizin dışında apartmanımızda, çevremizde kim varsa tüm meyve çekirdeklerinin atmamalarını rica ettim ve 3 çuval meyve çekirdeği oldu. Kasım ayı boyunca meyve çekirdeklerini doğayla buluşturacağız. 5-10 santim toprak açıp içerisinde bu meyve çekirdeklerini gömüyoruz, 'ya tutarsa' diyoruz. Baharda bunların meyve ağacı olarak doğada bulunmasını bekleyeceğiz. Biriktirdiğimiz meyvelerin içerisinde şu anda şeftali, kayısı, badem, kiraz, vişne var" dedi.

Etkinliğe katılan üniversite öğrencileri ise daha önce meyve çekirdeklerini çöpe attıklarını ancak bu çalışma ile birlikte biriktirmeye başladıklarını söyledi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kutupzürafası: reklam kokan hareketler bunlar. Yada nasrettin hocanın göle yoğurt çalma fıkrasının günümüzdeki versiyonu. Öyle çiğit atmakla olmaz o iş. Önce o çiğitleri fidan yapacaksın sonra aşılayacaksın sonrada uygun yere dikerek koruma altına alacaksın. Yazları hava çok sıcak olduğundada ara ara su vereceksin. Birde bütün bunları doğa için yada Allah rızası için yapıyorsan kameraları toplayıp yapmayacaksın. Bana aşırı samimiyetsizce geldi ama inşallah ben yanılıyorumdur 0 0 Yanıtla

Advertisement