3 Kişinin Öldüğü Kazada Şoförlere 15'er Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

3 Kişinin Öldüğü Kazada Şoförlere 15'er Yıl Hapis İstemi

3 Kişinin Öldüğü Kazada Şoförlere 15\'er Yıl Hapis İstemi

Adana'da 2'si Suriyeli 3 tarım işçisinin öldüğü kazaya neden olan ve haklarında 15'er yıl hapis cezası istenen kamyon şoförlerinin yargılanmasına devam edildi.

20.06.2015 11:46

Adana'da 2'si Suriyeli 3 tarım işçisinin öldüğü kazaya neden olan ve haklarında 15'er yıl hapis cezası istenen kamyon şoförlerinin yargılanmasına devam edildi. Kazaya neden olan şoför Reşat Doğan, "Kamyonun freni boşaldığı için çarptım" dedi.

Merkez Karaisalı İlçesi'ndeki Kelceler Mahallesi'nde geçen 14 Ağustos'ta meydana gelen kazada, 54 yaşındaki Reşat Doğan yönetimindeki karpuz yüklü 01 JK 582 plakalı kamyon, önünde giden 41 yaşındaki Hikmet Çetin idaresindeki karpuz yüklü 01 JK 582 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada her iki kamyon da devrildi. Devrilen kamyonların kasasındaki karpuzların üzerinde yolculuk yapan Suriyeli tarım işçileri 23 yaşındaki Fehet Abdulaziz ve 32 yaşındaki Kasım Nayif ile Türk vatandaşı 42 yaşındaki Ferit Meclis yaşamını yitirdi, 6 Suriyeli işçi de yaralandı. Aralarında kamyon şoförlerinin de bulunduğu yaralılar çeşitli hastanelere sevk edilirken, devrilen kamyonlar iş makinelerinin yardımıyla yoldan kaldırıldı.

'ÇARPAN KUSURLU'

Kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, Reşat Doğan'ın kullandığı kamyonun fren sistemindeki sorun nedeniyle kazanın meydana geldiği, Reşat Doğan'ın arkadan çarpma nedeniyle kusurlu, Hikmet Çetin'in ise kusursuz olduğuna yer verildi. Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz kamyon şoförleri hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

'HAKİMİYETİMİ YİTİRDİM'

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan kamyon şoförü Reşat Doğan, "Birden kamyonun frenleri boşalınca durduramadım. Hakimiyetimi yitirdim. Karşıdan araç da geliyordu, şerit değiştiremedim. Yolun bir tarafı da uçurumdu. Mecburen çarpmak zorunda kaldım" dedi. Hikmet Çetin ise, "Ben önde giden kamyonu kullanıyordum. Kazada ölümden döndüm. Reşat Doğan'dan şikayetçiyim" diye konuştu. Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Kişinin Öldüğü Kazada Şoförlere 15'er Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement