3 Kişinin Öldüğü Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

3 Kişinin Öldüğü Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis

3 Kişinin Öldüğü Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis

Antalya'da, direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobille durakta bekleyen 3 kişiyi ezerek ölümlerine neden olan sürücü 22 yaşındaki Begüm Akdoğan, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

05.03.2013 12:58

Antalya'da, direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobille durakta bekleyen 3 kişiyi ezerek ölümlerine neden olan sürücü 22 yaşındaki Begüm Akdoğan, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, 6 Nisan 2012 günü saat 15.00 sıralarında Metin Kasapoğlu Caddesi'nde meydana geldi. Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan Begüm Akdoğan yönetimindeki otomobil, durakta otobüs bekleyen 41 yaşındaki Sultan Yeşilbaş, 61 yaşındaki Sadık Taşkıran ve 27 yaşındaki Koray Onay'a çarptıktan sonra bir apartmanın bahçesindeki ağaca çarparak durdu. Kazada sürücü Akdoğan yaralanırken, çarptığı 3 kişi olay yerinde öldü.

Tutuklu sürücü Begüm Akdoğan'ın yargılandığı davanın karar duruşması bugün yapıldı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya sanık Begüm Akdoğan, avukatları Aziz Çetin ve Fevzi Dursuneli ile kazada yaşamını yitirenlerin yakınları ile avukatları katıldı. Duruşma başladıktan sonra ölenlerin yakınları Akdoğan'ın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Ölenlerin yakınlarının avukatlarından Sinan Alagöz, Mustafa Kılınç ve Durdali Çenk Yılmaz ise Akdoğan'ın cep telefonuyla konuşurken trafik kazası yaptığını ileri sürerek, 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan cezalandırılmasını istedi.

'YOL KUSURLU' İDDİASI

Akdoğan'ın avukatı Aziz Çetin, kazanın meydana geldiği yolun tamamen kusurlu olduğuna dikkat çekti. Çetin, "Davaya konu bu kazadan önce ve daha sonra aynı yerde bir çok kazalar olmuştur. Bizim sunduğumuz bilirkişi raporunda bu husus açıkça belirtilmiştir. Yolun kusuru nedeniyle zaten orada bulunan durak yeri değiştirilmiştir. Müvekkilim olayda tam kusurlu değil, sadece kusurludur" dedi.

Akdoğan'ın diğer avukatu Fevzi Dursuneli ise "Müvekkilimiz, olay öncesi ve sonrasında sağlık sorunları olan birisidir. Bunlar da raporlarla sabittir. Kazada bilinçli taksirin bulunmadığı açıkdır. Kamu vicdanı tatmin olacak süre de tutuklu kalmıştır. Tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme başkanının son sözlerini sorduğu Begüm Akdoğan ise gözyaşlarına hakim olamadı. Akdoğan, "İstemeden sebep olduğum bu kazadan dolayı çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum. Her gün 'Keşke o kazada ben ölseydim' diyorum. Çünkü böyle hergün ölüyorum. Affınıza sığınıyorum. Karar mahkemenindir" dedi.

'İYİ HAL' İNDİRİMİ

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Begüm Akdoğan hakkında 'tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucuyla tam kusurlu' olarak 3 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 8 yıl hapis cezası verdi, ardından bu cezayı mahkemedeki iyi halini dikkate alarak 6 yıl 8 ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme ayrıca sanık Begüm Akdoğan'ın direksiyon kontrolünü yitirdiği sırada cep telefonu ile konuşmadığı ve mesajlaşmadığının anlaşıldığından dolayı 'bilinçli taksir' şartlarının oluşmadığına karar verdi.

ÖLENLERİN YAKINLARI TEPKİLİ

Mahkeme çıkışında ölenlerin yakınları karara tepki gösterdi. Ölenlerden Sultan Yeşilbaş'ın eşi Dursun Yeşilbaş, "Buna adalet mi diyorsunuz? Bu adalet değil. Faşistlerin adaleti bu kadar olur" diye bağırırken, yakınlarıyla birlikte gözyaşlarına boğuldu. Yeşilbaş'ın üniversite öğrencisi kızı Dilara Ekim Yeşilbaş ise 8 yaşındaki kızkardeşi Ada Ekin Yeşilbaş'ı kucaklayarak ağladı ve karara tepki gösterdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Kişinin Öldüğü Kazada Sürücüye 6 Yıl 8 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement