3 Yaşında Solunum Yetmezliği Hastası - Son Dakika
Güncel

3 Yaşında Solunum Yetmezliği Hastası

3 Yaşında Solunum Yetmezliği Hastası

Karataş çiftinin oğulları 3 yaşındaki Mustafa, solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede tutuluyor.

25.03.2013 12:06  Güncelleme: 17:19

Oğlunun yüzünün hiç gülmediğini söyleyen Fatma Karataş, "Doğumda oksijensiz kaldı. 3 yaşında ama bugüne kadar hayatı hastanelerde geçti. Yaşamın ne olduğunu anlayamadı. Çaresiziz" diye konuştu.

Altındağ Semti'nde oturan Karataş çifti, 3 yıl önce, 1 yaşındaki kızları Gülçin'in ardından dünyaya gelen ikinci çocukları Mustafa ile büyük mutluluk yaşadı. Çiftin mutluluğu, minik Mustafa'nın doğumda oksijensiz kalması ve kuvöze alınmasıyla bir anda bozuldu. Annesi tarafından evine dahi götürülemeyen Mustafa, bir yaşına kadar kentteki çeşitli hastanelerde yapılan tedavilere karşılık verdi, iyileşti. Ancak 3 ay önce rahatsızlığı tekrarlayıp vücudu morarmaya başlayınca Mustafa yine hastanelik oldu. O günden bu yana Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde koma hali süren Mustafa'nın durumunun giderek kötüleşmesi, ailesini çaresiz bıraktı.

Anne Karataş, "Doğumda oksijensiz kalınca bir yılımız hastanelerde geçti. Tedavilere karşılık verip sağlığına kavuşunca rahat bir nefes aldık. Ancak rahatsızlığı üç ay önce tekrarladı. Yine hastanelerimiz evimiz oldu. Doktorlar durumuyla ilgili hiç iç açıcı konuşmuyor. Gerekli tedaviler yapılıyor ancak nafile. Elimiz kolumuz bağlı çaresizce bekliyoruz. İşsiz olan eşim, paraya ihtiyacımız olduğu için çocuğumuzu bu halde bırakıp Rusya'ya çalışmaya gitmek zorunda kaldı. Oğlumun yaşam savaşını tek başıma yapmak zorunda kaldım. Bir an önce oğlumuzun sağlığına kavuşup ayağa kalkmasını bekliyoruz" diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Yaşında Solunum Yetmezliği Hastası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement