3 Yaşındaki Çocuğa, Koroner By- Pass Ameliyatı - Son Dakika
Güncel

3 Yaşındaki Çocuğa, Koroner By- Pass Ameliyatı

3 Yaşındaki Çocuğa, Koroner By- Pass Ameliyatı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi'nde Prof. Dr. Kutay Taşdemir ve ekibi tarafından, 13 yaşındaki Mehmet Karakaya'ya koroner by-pass ameliyatı yapıldı.

22.12.2015 14:14

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi'nde Prof. Dr. Kutay Taşdemir ve ekibi tarafından, 13 yaşındaki Mehmet Karakaya'ya koroner by-pass ameliyatı yapıldı. Çocuğun aort kapağındaki darlık da ameliyat sırasında genişletildi.

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp- Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Akçalı ve ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Kutay Taşdemir, bilgi verdi. Prof. Dr. Akçalı, bilim dalı olarak sadece Kayseri'deki değil, bölgedeki kalp ve damar hastalarına hizmet verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"13 yaşındaki çocuğun kalbinin sol kısmına yeteri kadar kan gelmiyordu ve bu nedenle tetkikleri yapıldı. Hastamıza, sol ana koroner arter hastalığı teşhisi konuldu ve amaliyata alındı. Dün yapılan ve çok başarılı geçen ameliyatın ardından, genç sağlığına kavuştu. Bu ameliyatla birlikte hastamızın aort kalp kapağındaki darlık da genişletildi."

KALITSAL NEDENLE

Ameliyatı gerçekleştiren ERÜ Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutay Taşdemir de, koroner arter hastalığının daha çok orta ve ileri dönem yaş hastalığı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Taşdemir de şunları anlattı:

"Koroner arter hastalığının nedenleri incelendiğinde hipertansiyon, kolesterol ve trigliserit yüksekliği ilk sıralarda yer alır. Hastamızda ailevi (kalıtsal) trigliserit yüksekliği sol ana koroner arter hastalığı için en önemli neden olarak belirlendi. Başarılı geçen operasyonda hastanın aort kapağı onarılıp 3 damarına by-pass uygulandı. Göğüsteki atar damar ve bacaktan alınan toplar damarlar by- passta kullanıldı." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Yaşındaki Çocuğa, Koroner By- Pass Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement