4 Halifenin Adı Gemlik'te Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

4 Halifenin Adı Gemlik'te Yaşatılacak

4 Halifenin Adı Gemlik\'te Yaşatılacak

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Hazreti Ömer Mescidi’nin temeli dualarla atıldı.

05.05.2016 13:57

Bursa'nın Gemlik ilçesinde Hazreti Ömer Mescidi'nin temeli dualarla atıldı. Diğer 3 halifenin isimleri de yapılacak diğer camilere verilecek.

İlçe Müftülüğü, Gemlik Belediyesi ve Cami Yaptırma Derneği tarafından Cumhuriyet Mahallesi Manastır mevkiine cami yapılıyor. Hazreti Ömer Mescidi'nin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 4 halifenin ismini ilçede yapılacak 4 mescit ile yaşatacaklarını söyledi. Cumhuriyet Mahallesi nüfusunun 18 bini aştığını hatırlatan Yılmaz, son dönemlere kadar bölge halkının apartmanlar ve siteler arasına sıkıştırılmış tek camiye mahküm edildiğini söyledi. Ayşe Karataş Camii'nin ardından Hazreti Ömer Mescidi ile mahallenin mabetsiz olmaktan kurtarıldığını ifade eden Yılmaz, Sosyal Yaşam Merkezi yanına yapılacak olan mescide de Hazreti Ali'nin ismini vereceklerini kaydetti. Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi bölgesine yapılacak camiye Hazreti Ebubekir, planlara işleyecekleri bir başka mescide de Hazreti Osman isimlerini vereceklerini anlatan Yılmaz, ilçedeki kamu binalarının da yenilenmesi için de çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, yeni adliye binası yapımı için de Adalet Bakanlığı ile görüşeceklerini bildirdi.

Dernek yöneticileri de Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a destekleri adına teşekkür ederek, Hazreti Ömer Mescidi'ni en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Halifenin Adı Gemlik'te Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement