40 Derecede 30 Lira İzdihamı - Son Dakika
Güncel

40 Derecede 30 Lira İzdihamı

40 Derecede 30 Lira İzdihamı

30 TL'lik Giysi Yardımını Almak İsteyen Kadınlar Arasında İzdiham Çıktı.

31.08.2010 18:43

Hava sıcaklığının 40 derece olduğu Şanlıurfa'da, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yapılan 30 TL'lik giysi yardımını almak isteyen kadınlar arasında izdiham çıktı. Erken saatlerden itibaren kuyruğa giren kişiler; biran önce yardım almak için içeri girmek için birbirini itince, çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Uzun bekleyişin ardından çocuklarına verilen 30 lira değerindeki bayramlıklarını alarak evlerinin yolunu tutan kadınlar, "İhtiyacımız olmasa, sıcak havada hem de oruçlu halde bu eziyet çekilmez" dedi.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Ay Işığım Yardımlaşma Derneği, kentte başlattığı 'Bir yetimi giydirme 30 TL' kampanyasında toplanan paralar ile alınan kıyafetlerin dağıtımına başladı. Dernek tarafından isimleri daha önce saptanan ihtiyaç sahiplerine, kıyafet dağıtımının Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan mağazadan yapılacağını duyurdu. Duyurunun ardından çoğunluğu kadın onlarca kişi beraberinde çocukları ile birlikte, sabah saatlerinden itibaren aynı zamanda açılışı yapılacak olan mağazanın önünde toplanmaya başladı. Havanın sıcak olması ve orucun da etkisiyle yorgun düşenler, gölge alanlarda oturmayı tercih ederken, kuyruğa girenler ise başlarının üzerine karton ve buz şişeleri koyarak güneşten korunmaya çalıştı. Öğle saatlerinde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, beraberindeki bürokratlar ile birlikte mağazanın açılışını gerçekleştirip, iki çocuğa temsili olarak kıyafetlerini giydirdi.

VALİ GİTTİ, İZDİHAM BAŞLADI

Vali Okutan'ın açılışı yapıp ayrılmasının ardından, sabah saatlerinden itibaren çocuklarına verilen 30 liralık kıyafet yardımını alabilmek için 40 derece sıcakta bekleyenler, biran önce klimalı mağazaya girebilmek için kapı önünde izdihama yol açtı. Biran önce içeri girmek için birbirini iten kadınların yarattığı izdihamda bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirirken, kadınlar arasında da tartışmalar yaşandı. Çıkan izdihamda içeri girmeyi başaran bazı kadınların dışarıda kalan çocukları ise gözyaşı döktü. Çoğunluğu yetim ve öksüz olan çocuklarına verilen 30 lira değerindeki bayramlıkları alarak evlerinin yolunu tutan kadınlar, "Bu sıcakta oruçlu insana yapılan sadece eziyettir. Bizler de mecbur olmasak 40 derece sıcakta 30 lira için bu eziyete katlanmayız ama elimizden gelen bir şey yok" dedi.

Ay Işığım Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Halil Ural ise, her yıl yoksul insanlara yardım ettiklerini ve bayrama kadar 10 bin çocuğu giydirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 40 Derecede 30 Lira İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement