41. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Güncel

41. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali

41. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali

Festivali kapsamında hamsili ekmek, laz böreği yapma, hızlarla odun kesme, tahta biçme ve fındık ayıklama yarışmaları yapıldı

24.08.2013 19:31

Arhavi'de bu yıl 41'incisi düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hamsili ekmek, laz böreği yapma, hızlarla odun kesme, tahta biçme ve fındık ayıklama yarışmaları yapıldı.

İnönü Bulvarı'ndaki alanda düzenlenen etkinliklere, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Endonezya, Kırgızistan, Polonya, Sırbistan ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin çeşitli gösteriler sunduğu festivalde, yöresel yemek, hızar ile odun kesme, fındık ayıklama ve dibekte mısır dövme yarışmaları yapıldı.

Hamsili ekmek yarışmasında 89 puanla Nezaket Akyüz, laz böreği yarışmasında 92 puanla Melek Şahin, dibekle mısır ayıklamada erkeklerde 18 kilo 740 gramla Zafer Yalçın-Yüksel Gülşen ikilisi, kadınlarda ise 17 kilo 630 gramla Meryem Kalender- Hatice Birinci ikilisi birinci oldu. Hızarla tahta biçme yarışmasında ise birinciliği Muhammet ve Nizamettin Pirge kardeşler elde etti.

Misafir ülkelerin halk oyunları ekiplerinin de katıldığı yarışmalarda, dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Arhavi Belediye Başkanlığınca düzenlenen festival, yarınki etkinliklerin ardından sona erecek. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 41. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement