5. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

5. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu Başladı

5. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu Başladı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız: "Aslında eğitimin temel amacı toplumun çimentosu olması ve toplumdaki temel barışı temin etmesidir"

01.12.2013 12:54

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Aslında eğitimin temel amacı toplumun çimentosu olması ve toplumdaki temel barışı temin etmesidir" dedi.

Öncü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen 5. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde başladı. Sempozyum öncesi AA muhabirine açıklama yapan Yıldız, bu organizasyonun odağında öğretmenin bulunduğunu söyledi.

Organizasyonda kamu ve özel sektörde görev yapan öğretmenlerin biraraya geldiğini belirten Yıldız, ayrıca çok sayıda akademisyenin de burada yer aldığını bildirdi.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Organizasyon bir gelenek haline getirildi. Her yıl 24 Kasım Öğretmeler Günü dolayısıyla bu çalıştay yapılıyor. Biz de katılıyoruz ve buradaki öğretmenlerimizle birlikte oluyoruz. Dışarıdan gelen çok sayıda katılımcı da var. Bir anlamda ev sahibi de oluyoruz. Bugün de yine güzel bir çalışma olacak. Bu sene eğitimin toplumsal barışa katkısı şeklinde bir başlık belirlenmiş. Aslında eğitimin temel amacı toplumun çimentosu olması ve toplumdaki temel barışı temin etmesidir. Var olan barışı kalıcı hale getirmesi, sürdürülebilirlik, yaygınlaştırılması noktasında hedefleri bulunmaktadır."

Yıldız, demokrasinin oturtulmasında, katılımcı bir demokrasi oluşturulmasında ve bunun sadece bir yönetim biçimi değil de bir kültür olarak içselleştirilmesinde eğitim ortamlarının öneminin büyük olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

"Amacımız iyi insanı ortaya çıkarmaktır"

Öncü Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Erenoğlu da derneklerinin, iyi insanı ortaya çıkarma amacıyla kurulduğunu belirterek, bunun ortaya çıkmasındaki en önemli etkenin de eğitimci olduğunu söyledi.

Erenoğlu, eğitimciliğin gelişimini sağlayacak imkan ve ortamlar geliştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Sempozyum amacımıza uygun en yaygın faaliyetimiz. Burada bugün 42 paylaşım yapılıyor. Bunların hemen hemen hepsi sınıf içerisinde yapılan uygulamalardır. Öğretmenler bunları getirip buradaki diğer katılımcılarla paylaşıyorlar. Bu da bilginin çok rahat dolaşımına ve güzelliklerin paylaşılmasına vesile oluyor" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement