630 Gram Doğan Parmak Bebekler Hayata Tutundular - Son Dakika
Güncel

630 Gram Doğan Parmak Bebekler Hayata Tutundular

630 Gram Doğan Parmak Bebekler Hayata Tutundular

Bursa'da 25 haftalık ve 630 gram ağırlığında doğan Berrasu ve Zümrenaz isimli ikiz bebekler 2 bin 600 grama ulaşınca taburcu edildi.

27.02.2013 10:30

Bursa'da 25 haftalık ve 630 gram ağırlığında doğan Berrasu ve Zümrenaz isimli ikiz bebekler 2 bin 600 grama ulaşınca taburcu edildi.

Pınar ve Ayhan Öztürk çiftinin 25 haftalık dünyaya gelen bebekleri; Berrasu ve Zümrenaz Özel Bahar Hastanesi'nde 29 santimetre boyunda 630 gr ağırlığında doğmuşlardı. Akciğer yetmezliği nedeniyle yeni doğan yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavileri yapılan Berrasu ve Zümrenaz bebekler 90 günden beri yattıkları yoğun bakımda 2,6 kilograma ulaşınca sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildiler.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Dr.Bülent İpek, "Yoğun bakım hemşire ve personelinin yoğun emek ve gayretleri neticesinde ciddi bir problem yaşamadan bebekler sağlığına kavuştu. Bebeklerin solunum ve beslenme problemlerinin de halledilmesiyle hem anne baba hem de Bahar Hastanesi ailesi olarak bu mutlu tabloya ortak olduk" dedi.

Hastane Başhekimi Op.Dr. Ömer Kurt da " Yeni doğan yoğun bakımı ünitemizi yeni nesil kuvözler ve solunum cihazları ile donatarak

11 yataklı modern bir yoğun bakım ünitesine haline getirdik. Sağlığa yapılan yatırımları, insanlık adına yapılan bir yatırım olarak benimsiyoruz ve meyveleri de ikiz bebeklerimiz kadar güzel oluyor." diye konuştu

Bebeklerini mutlu bir şekilde kucağına alan anne Pınar Öztürk, "Hüzünlü ve mutlu anlarımızda bizleri yalnız bırakmayan Bahar Hastanesinin tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

(İHS

27.02.2013 10: 10: 45

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 630 Gram Doğan Parmak Bebekler Hayata Tutundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement