64. Berlin Film Festivali - Son Dakika
Güncel

64. Berlin Film Festivali

64. Berlin Film Festivali

Yönetmen Kutluğ Ataman’ın "Kuzu" filminin dünya prömiyeri yapıldı Ataman: "Artık mesaj vermeyi bırakıp insanların hakikaten gerçek ve duygular üzerinden gitmeye başlaması gerekiyor.

12.02.2014 22:35

64. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) kapsamında Kutluğ Ataman'ın yönetmenliğini yaptığı "Kuzu" filminin dünya prömiyeri yapıldı.

Berlin "Zoopalast" sinemasında yapılan gösterim öncesinde yönetmen Ataman'ın yanı sıra oyuncular Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Sıla Lara Cantürk, Nursel Köse kırmızı halıda yürüdü.

Festivalin "Panorama" bölümünde gösterilen filme Almanlar yoğun ilgi gösterdi.

Ataman, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de insanların mesaj içerikli filmlerden sıkıldığını, bundan dolayı kendisinin film yoluyla artık mesaj vermediğini belirterek, "İnsanların oturup rahat rahat güzel sinema filmi seyretmesi ve eğlenmeleri gerekiyor. Duygu çok önemli" dedi.

"Türk sineması bundan sonra ne yapmalı?" yönündeki bir soru üzerine Ataman, "Artık mesaj vermeyi bırakıp insanların hakikaten gerçek ve duygular üzerinden gitmeye başlaması gerekiyor. Türkiye çok hızlı değişti. Çok olumlu değişimden geçiyor. Şu an bir devrimin ortasında olduğumuzu ben düşünüyorum. Çok fazla mesaj vermek vesaire bunlarla uğraşmamamız gerekiyor. Biraz rahatlaması gerekiyor herkesin" diye konuştu.

Ataman, yeniden Berlin Film Festivali'nde yer almanın hoş bir duygu olduğunu belirterek,  15 yıl önce Berlinale'ye katıldığını, yeniden bu kente gelmekten mutluluk duyduğunu vurguladı.

Oyuncu Sıla Lara Cantürk de  Berlin Film Festivali'nde bulunmanın gurur verici olduğuna değinerek, "Şu an aşırı derecede mutluyum ve heyecanlıyım" diyerek duygularını dile getirdi.

Filmde kendisine rol verdiği ve Berlin'e getirdiği için de Ataman'a teşekkür eden 9 yaşındaki Cantürk, bazı sahnelerde zorlandığını ifade etti.

Oyuncu Nesrin Cavadzade de  10 yıl önce "Yetenek kampüsü" organizasyonu kapsamına Berlin Film Festivali'ne katıldığını belirterek, "10 yıl önceki yaka kartımda 10 sene önceki halimi görünce duygulandım. Bu sefer de kırmızı halı için buradayım. Çok heyecanlıyım" dedi.

Filmi burada izlediğini ifade eden Cavadzade, "Geçen sene Erzincan'da 2 bin metre yükseklikte,  eksi 30 derece soğuğunda çektik. Her sabah saat 03.00'te uyanıyorduk sete gitmek için. Dağ köyüne tırmanıyorduk karanlıkta.  Günün ilk ışıklarıyla sete başlıyorduk. çok zordu şartlar anlamında çok zordu. Ancak çok güzel bir film olduğunu tahmin ediyorum, çünkü çok harika bir senaryoydu" ifadesini kullandı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 64. Berlin Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement