64. Berlin Film Festivalinde Kuzu Filmi İzlenecek - Son Dakika
Güncel

64. Berlin Film Festivalinde Kuzu Filmi İzlenecek

64. Uluslararası Berlin Film Festivali kapsamında Kutluğ Ataman'ın yönetmenliğini yaptığı Kuzu filminin gösterimi bu akşam gerçekleştirilecek.

12.02.2014 20:48  Güncelleme: 20:54

64. Uluslararası Berlin Film Festivali (Berlinale) kapsamında Kutluğ Ataman'ın yönetmenliğini yaptığı "Kuzu" filminin gösterimi bu akşam gerçekleştirilecek.

Berlin Film Festivali'ne ilişkin basın toplantılarının düzenlendiği otelde, Kuzu filminin başrol oyuncuları Nursel Köse, Sıla Lara Cantürk, Cahit Gök, Nesrin Cavadzade ile yönetmen ve senarist Kutluğ Ataman gazetecilerin karşısına çıktı.

Kutluğ Ataman, yaptığı açıklamada, filminin Berlin Film Festivali'nde gösterilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, ' 'Erzincan'ın tanıtımına sözüm vardı. Burada bunun gerçekleştirmekten dolayı mutluyum'' dedi.

Kendisinin Ercincan'a özel bir bağı olduğunu ve bu nedenle filmi o bölgede çektiğini belirten Ataman, filminde dağ başında yaşanan dönüşümü anlatmaya çalıştığını ifade ederek, filmin karakterlerini canlandıran oyuncuların performanslarını övdü.

Ünlü yönetmen Ataman, ''Dünya'da siyasi mesaj vererek bir yere gelme dönemi bitti. 60-70-80'li yıllarda filmlerde siyasi mesaj vermek önemliydi, sonra değişti. Bu bize biraz geç geldi. Bizim de artık sinema yapmaya başlamamız lazım'' dedi.

Berlin ve Kan Film festivallerinin çok önemli iki festival olduğunu kaydeden Ataman, bu festivallerde bulunmanın her oyuncu ve yönetmen için ayrı bir duygu olduğunu ifade etti.

Panorama bölümünde de ödül verildiğini ancak yarışmanın ana kısmında ödül almanın önemli olduğuna işaret eden Ataman, ödülden çok filminin beğenilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Filmin oyuncularından Cahit Gök'te Berlin'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, ''Bu filmde Kutluğ Ataman ile çalışmak benim için bir şans. Kutluğ'un emeği çok" ifadesini kullandı.

Nesrin Cavadzade de daha önce aynı bölgede "Acı" filmini çektiğini dolayısıyla doğaya alışık olduğunu ancak lehçe de zaman zaman sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Filmin minik yıldızı Sıla Lara Cantürk de daha önce Erzincan'da yaşamasına rağmen sete uyum sağlamasının bir haftayı aldığını ve kendisi için çok özel bir deneyim olduğunu kaydetti.

64. Berlin Film Festivalinde Kuzu Filmi İzlenecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 64. Berlin Film Festivalinde Kuzu Filmi İzlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement