75. Türkiye Jeoloji Kurultayı, 'Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü' Ana Temasıyla Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

75. Türkiye Jeoloji Kurultayı, 'Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü' Ana Temasıyla Yarın Başlıyor

75. Türkiye Jeoloji Kurultayı, \'Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü\' Ana Temasıyla Yarın Başlıyor

75. Türkiye Jeoloji Kurultayı, 10-14 Nisan arasında, ‘Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü’ ana temasıyla MTA Genel Müdürlüğü Kültür Sitesi’nde yapılacak.

09.04.2023 14:24  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

75. Türkiye Jeoloji Kurultayı, 10-14 Nisan arasında, 'Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü' ana temasıyla MTA Genel Müdürlüğü Kültür Sitesi'nde yapılacak.

TMMOB'a bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 75. Jeoloji Kurultayı, yarın saat 09: 30'da yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Kurultay'ın amacı, Türkiye coğrafyası ve çevresinde kaynak paylaşımı savaşlarının Türkiye'ye etkileri ile jeolojik kaynak ve varlıkların aranması, araştırılması, bulunması, işletilmesi ve yönetilmesi süreçlerinde yer alan jeoloji mühendislerinin ülke kalkınmasındaki rolü ve önemini topluma ve yöneticilerine doğru ve etkili anlatılmasını sağlamak olacak.

'DEPREM ÖZEL OTURUMU VE PANELİ' DÜZENLENECEK

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerin ardından kurultayda 'deprem' konusunun ele alınması ve tartışılması amacıyla düzenlenecek 'Doğa Kaynaklı Afetler ve Afet Yönetimi Oturumu'nun yanı sıra 13 Nisan Perşembe ve 14 Nisan Cuma günlerinde 'Deprem Özel Oturumu ve Paneli' yapılacak. Deprem konusunda çalışma yapan jeoloji mühendislerinin deprem bölgesinde yaptıkları arazi çalışmalarının sonuçlarının sunulacağı oturumlarda, bölge genelinde can kaybı ve ağır hasarlara neden olan fay ve fay mekanizmaları, depremin yarattığı hasar ve bu hasarın oluşmasına neden olan faktörler ayrıntılı olarak değerlendirilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 75. Türkiye Jeoloji Kurultayı, 'Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü' Ana Temasıyla Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement