75 Yıldır Cam Kesiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

75 Yıldır Cam Kesiyor

75 Yıldır Cam Kesiyor
03.10.2012 15:04

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan 89 yaşındaki Kadir Özen, 75 yıl önce başladığı cam işini bugün elinde bastonla sürdürüyor.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan 89 yaşındaki Kadir Özen, 75 yıl önce başladığı cam işini bugün elinde bastonla sürdürüyor.

Çay Mahallesi Ulucami karşısında 10 metrekarelik dükkanında çalışmaya devam eden Kadir Özen, "Sandıklı'nın en eski esnafıyım. 15 yaşında babamın yanında başladığım mesleğe, 75 yıldır devam ediyorum. 'Camcı Kadir' denildiğinde tüm köy belde ve ilçe halkı beni tanır" dedi.

"ÇOK ÇIRAK YETİŞTİRDİM"

75 yıldır sürdürdüğü işinde güven ve dürüstlüğün esas olduğunu belirten Özen, "İşyerleri ve evlere giderek cam değiştiririz.Çok sayıda çırak yetiştirdim.Onlar işi öğrendikten sonra kendi işyerlerini açtılar. İki oğlum ve torunlarım da bu meslekte faaliyet gösteriyor" diye konuştu.

"GENÇLER ZANAAT SAHİBİ OLSUN"

Gençlik dönemlerinde yaşam şartları oldukça zor olduğunu anlatan Kadir Özen, "Gece gündüz çalışarak rızkımız çıkarmaya devam ettik. Şimdi herkesin okuma ihtimali yok.Okuyamayan gençler bir zanaat sahibi olsunlar.Meslek altın bileziktir. Mesleğim sayesinde yıllardır kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Gelibolu'da 4 yıl askerlik yaptığını ve askerlik döneminde 2. Dünya Savaşı'nın başladığını söyleyen Kadir Özen, "Son günlerde şehit haberlerini duydukça yüreğim parçalanıyor. Bu işe bir son vermek lazım. Hepimiz kardeşiz. 2. Dünya Savaşı'nı hatırlayın; bir tek askerimizin burnu kanamadan çıkmıştık" dedi.

34 yıl önce karısı Zekiye Özen'i kaybettiğini belirten Kadir Özen, 4 çocuk, 11 torun ve 17 torun çocuğu sahibi olduğunu söyledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 75 Yıldır Cam Kesiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement