81 İl Malatya'da Buluşuyor" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

81 İl Malatya'da Buluşuyor" Etkinliği

81 İl Malatya\'da Buluşuyor" Etkinliği

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) ve Darende Dernekler Federasyonunun (DADEF) ev sahipliğinde düzenlenen "81 İl Malatya'da buluşuyor" etkinliği kapsamında federasyon başkan ve yönetimleri Darende ilçesini ziyaret etti.

29.04.2018 16:47

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) ve Darende Dernekler Federasyonunun (DADEF) ev sahipliğinde düzenlenen "81 İl Malatya'da buluşuyor" etkinliği kapsamında federasyon başkan ve yönetimleri Darende ilçesini ziyaret etti.

Yeni Malatyaspor Başkanı da olan MASTÖB Genel Başkanı Adil Gevrek'in öncülük ettiği heyet, ilçede ilk olarak Somuncu Baba Külliyesi'nde Somuncu Baba Hazretleri ile Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri'nin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Heyet, daha sonra Gevrek ve DADEF Başkanı Hulusi Eser eşliğinde Tohma Kanyonu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi'ni gezdi ve Darende Belediye Sosyal Tesisleri'nde Belediye Başkanı Süleyman Eser ile bir araya geldi.

Eser, yemekte yaptığı konuşmada, Anadolu'nun inanç merkezi olarak yılda yüz binleri ağırlayan Darende'de federasyon başkanlarını ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi.

İlçenin tanıtımına yapmış oldukları katkıdan dolayı MASTÖB ve DADEF yönetimine de teşekkür eden Eser, şunları kaydetti:

"Doğal güzelliği ve inanç turizmindeki zenginliğiyle ilçemiz dünyanın en ayrıcalıklı turizm merkezlerinden birisidir. Turizm, hem dünyada hem Türkiye'de ve dolayısıyla Darende'de de yükselen bir sektör. Şimdiye kadar değişik vesilelerle Darende de tarım ve turizm potansiyeli olan sektörler olduğunu hep vurguladık. Turizmin, dünyada hızla gelişen sektörlerin başında gelmekte olduğu ve çok boyutlu etki alanlarıyla şehirlerin gelişiminde de önemli rol oynadığını dikkatle takip ediyoruz. Sizlerden istediğimiz şehirlerinize döndüğünüz zaman buraları anlatın ve görsellerini paylaşın. Etkinlikler yaparak buraya mutlaka tekrardan ziyarete gelin."

MASTÖB Genel Başkanı Gevrek de Malatya'nın göz bebeği olan Darende'de 81 ilin federasyon başkanıyla buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını aktardı.

MADEF Başkanı Yılmaz Durmuş ise ilçenin ne kadar kıymetli olduğunu gördüklerini söyledi.

Eser, etkinlik sonunda konuk federasyon başkanlarına çini tabak hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 81 İl Malatya'da Buluşuyor' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement