Aa, Bomba Uzmanlarının Çalışmalarını Görüntüledi - Son Dakika
Güncel

Aa, Bomba Uzmanlarının Çalışmalarını Görüntüledi

Aa, Bomba Uzmanlarının Çalışmalarını Görüntüledi

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından güvenlik önlemi alınan bölgede bomba uzmanlarınca yapılan çalışmalar AA ekibince görüntüledi.

08.09.2012 17:53

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından güvenlik önlemi alınan bölgede bomba uzmanlarınca yapılan çalışmalar AA ekibince görüntüledi.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamada çevreye mühimmat saçılması nedeniyle güvenlik çemberine alınan Kışlacık ve Yukarı Kışlacık köylerinde bomba imha uzmanlarının çalışmaları sürüyor.

Bölgeye giren AA ekibi, bomba imha uzmanlarının çalışmalarını görüntüledi. Uzman ekipler, geniş bir alanda sürdürdükleri tarama çalışmalarında tespit ettikleri bombalardan bazılarını, kontrollerden sonra topladı, riskli değerlendirilen hasarlı bombaları ise işaretledi.

Öte yandan güvenlik çemberine alınan bölgede yaşayan vatandaşlar, AA ekibine patlama anını anlattı.

Kışlacık köyünde yaşayan Havva Çelik, akşam yemek hazırladığı sırada patlamanın meydana geldiğini, deprem olduğunu ya da evin önünde park halindeki araçlarının havaya uçtuğunu sandıklarını söyledi.

Olayın ardından gece dışarı çıktıklarını vurgulayan Çelik, sabah saatlerinde ise çevrede bir çok el bombasının bulunduğunu fark ettiklerini ifade etti.

Aynı köyde yaşayan Şerife Çelik, patlamanın ardından çok sayıda bombanın kendi evlerinin yanına kadar ulaştığını, fark ettikçe haber verdikleri görevlilerin gelip mühimmatı topladığını anlattı.

Bombalardan korktuklarını ama ellerinden gelen bir şey olmadığından bölgede yaşamlarını sürdürdüklerini kaydeden Şerife Çelik, ayrıca bu sabah hasar tespiti için görevlilerin geldiğini, gerekli tutanakları düzenleyerek ayrıldıklarını söyledi.

Yukarı Kışlacık köyünde yaşayan Halil Koç ise patlamanın şiddetiyle mühimmat deposuna ait beton ve demirler ile bombaların yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tarlasına kadar geldiğini aktardı.

Koç, uzman ekiplerin çevrede tarama yaparak çok sayıda bombayı topladıklarını, kendi tarlasında fark ettiği patlamamış bir el bombasının çevresine taş koyarak alınması için ilgililere haber verdiğini söyledi.

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör - Sefa Karacan

Yayıncı: Mürsel Çetin/ A. Fatih Tekcan - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa, Bomba Uzmanlarının Çalışmalarını Görüntüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement