AB Bakanlığı İstanbul Konferansı - Son Dakika
Güncel

AB Bakanlığı İstanbul Konferansı

AB Bakanlığı İstanbul Konferansı

Başbakan Erdoğan, Türkiye AB ilişkileri tarihinin en kapsamlı konferansının açılışında konuşacak.

06.06.2013 11:34

AB Bakanlığı tarafından 7-8 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek" konferansının açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan ve Türkiye-AB ilişkileri tarihinin en kapsamlı konferansı olma niteliğini taşıyan etkinlik, Türkiye-AB ilişkilerini ve Avrupa'nın geleceğini tüm yönleriyle ele almak üzere, Avrupa'nın farklı ülkelerinden başbakan ve bakan seviyesindeki çok sayıda lideri İstanbul'da buluşturacak.

Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği konferansa, Slovakya Başbakanı Robert Fico, Birleşik Krallık'ın eski dışişleri bakanı Jack Straw, Makedonya'nın AB İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi, AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve AB Komisyonu'nun eski başkan yardımcısı Günter Verheugen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, akademisyen, AB yetkilisi ile medya, sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri katılacak.

Konferans kapsamında, "Küresel Ekonomik Sorunlar ve Beklentiler", "Küreselleşme Çağında Demokrasi ve Güvenlik", "Avrupa Bütünleşmesinin Geleceği", "Küresel Yönetişimdeki Değişimin Türkiye–AB İlişkilerine Etkisi" başlıklı paneller gerçekleştirilecek.

İnteraktif bir tartışma ortamı yaratacak konferansa, aday ve potansiyel aday ülkeler ile AB üyesi ülkelerin tamamı olmak üzere 34 ülkenin üst düzey bürokratlarının yanı sıra AB Komisyonu ve AB Konseyi avrokratları davet edildi. Konferansa 2 gün boyunca yaklaşık 1200 kişinin katılması öngörülüyor.

Türkiye-AB ilişkilerinin küresel barış için önemi vurgulanacak

AB'nin ve Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğini mercek altına alarak, kıtanın karşı karşıya olduğu sorun ve fırsatları ortaya koymayı hedefleyen konferans, son yıllarda gerek Türkiye'nin içinde yer aldığı bölgede gerek uluslararası sistemde yaşanan temel siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeler çerçevesinde, Türkiye-AB ilişkilerinin küresel barışın ve refahın sağlanması açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamayı amaçlıyor.

Türkiye'nin AB üyeliğinin "kazan-kazan" ilişkisi üzerine kurulduğunu ortaya koyması beklenen konferansta, Türkiye'nin katılım müzakerelerinde yaşanan ve bazı Avrupalı liderlerin vizyon eksikliğinden kaynaklanan siyasi sorunların aşılmasının Avrupa bütünleşmesinin geleceği açısından önemine değinileceği, bu çerçevede sadece Türkiye-AB ilişkilerinin değil, birliğin geleceğinin de tartışılacağı belirtiliyor. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanlığı İstanbul Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement