ABD'de Staj Yapan Bwk'lı Öğrenciler, ABD Büyükelçisini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

ABD'de Staj Yapan Bwk'lı Öğrenciler, ABD Büyükelçisini Ziyaret Etti

ABD\'de Staj Yapan Bwk\'lı Öğrenciler, ABD Büyükelçisini Ziyaret Etti

Aralarında Türk Kökenli Öğrencilerinde Bulunduğu Bwk Meslek Okulu Öğrencileri Amerika'nın Almanya Büyükelçisi Phillip D Murphy'ye Bir Teşekkür Ziyareti Gerçekleştirdi.

16.03.2011 13:00

?Windows on America? Programı çerçevesinde Amerika'da staj yapma imkanı aralarında Türk kökenli öğrencilerinde bulunduğu BWK Meslek Okulu öğrencileri Amerika'nın Almanya Büyükelçisi Phillip D Murphy'ye bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Büyük bir bölümü Türk ve Arap kökenli ailelerden gelen ve BWK Bildungswerk Kreuzberg'de meslek eğitimi gören toplam 10 öğrenci Amerika'nın farklı şehirlerinde staj yaptı. BWK'da otelcilik, satış elemanı gibi branşlarda eğitimlerini sürdüren gençler Washington, D.C., Charlotte, North Carolina ve New York City gibi şehirlerde 12 gün boyunca eğitim gördüler. Gençler bu süre zarfında Amerikalı ailelerin yanında konakladı.

Staj sonrası Amerika'nın Almanya büyükelçiliğine gelerek Büyükelçi Philliph Murphy'ye bir teşekkür ziyareti gerçekleştiren BWK öğrencileri, burada Murphy'ye Amerika'da neler yaptıklarını ve edindikleri tecrübeleri aktardılar. Öğrencilerin büyükelçi ziyaretine BWK'nın sahibi ve müdürü Nihat Sorgeç'te eşlik etti.

BWKlı öğrencileri ve ökul müdürü Sorgeç'i ağırlamaktan mutlu olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında Murphy, ?Windows on America programı normal şartlarda kendi imkanlarıyla Amerika'da eğitim göremeyecek olan yabancı öğrencilere bu imkanı tanımak için kurulmuştur. Bu on seçkin öğrenci Windows on America programı çerçevesinde bizim onur konuğumuz olmuştur ve umarım çok iyi tecrübelerle geri dönmüşlerdir? dedi. Murphy, bu tür karşılıklı öğrenci değiştirme programlarının toplumlar arasındaki önyargıların yıkılmasına da katkıda bulunacağına inandığını kaydetti.

Okul sahibi ve müdürü Nihat Sorgeç ise bu ziyaretin ve sonucunda edinilen tecrübenin öğrencilerin meslek hayatlarında çok yararlı olacağını söyledi. Sorgeç, özellikle Müslüman öğrencilerin Amerika ziyaretinin iki taraf açısından da karşılıklı önyargıların ortadan kalkmasına büyük katkı sağlayacağını keydetti. Bu program çerçevesinde ileride daha başka Bildungswerk Kreuzberg (BWK) öğrencilerinin de Amerika'da staj yapma imkanına kavuşacağını belirten Nihat Sorgeç,?Amerika Büyükelçiliğiyle beraber programı gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Bu ve benzeri programları geliştirerek öğrencilerimize daha iyi bir gelecek sunmak en büyük hedefimiz. Önemli olan gençlerin istikbali? şeklinde konuştu.

Windows on Amerika programı çerçevesinde staj programına katılan öğrencilerden Kadir Pınar ise Amerika'da çok yoğun ve yararlı bir 12 gün geçirdiklerini söyledi. Pınar, Amerika'da iki farklı otelde çalıştığını ve bu stajın mesleki kariyeri açısından önemli bir avantaj olduğunu vurguladı. Program çerçevesinde misafir olarak ailelerin yanında kaldıklarını belirten Pınar, mesleki tecrübelerin yanısıra kültürel alışverişte de bulunduklarını ve bunun kendisi için bulunmaz bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükelçilikteki ağırlama sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlarla teker teker hatıra fotoğrafı çektiren Büyükelçi Phillip D. Murphy'ye, BWK'lı öğrenciler çiçek ve toplu fotoğraflarını hediye ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de Staj Yapan Bwk'lı Öğrenciler, ABD Büyükelçisini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement