ABD'de Müslüman Öğrencinin Yaptığı Saat Bomba Sanılıp Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

ABD'de Müslüman Öğrencinin Yaptığı Saat Bomba Sanılıp Gözaltına Alındı

ABD\'de Müslüman Öğrencinin Yaptığı Saat Bomba Sanılıp Gözaltına Alındı

ABD'de 14 yaşındaki lise öğrencisi, evinde yaptığı ve öğretmenine göstermek için okula götürdüğü saatin bomba sanılması üzerine gözaltına alındı.

16.09.2015 17:00  Güncelleme: 19:13

ABD'nin Teksas eyaletinde 14 yaşındaki Ahmet Muhammed adlı Müslüman lise öğrencisi, evinde yaptığı ve öğretmenine göstermek için okula götürdüğü saatin bomba sanılması üzerine gözaltına alındı.

ÖĞRETMEN SAATİ BOMBA SANIP OKUL İDARESİNE HABER VERDİ

BBC'nin haberine göre, Teksas'ın Irving kentindeki MacArthur Lisesi'nde öğrenim gören Muhammed, yaptığı saati fen öğretmenine göstermek için okula götürdü. Haberde, başka bir öğretmenin saati bomba sanarak okul idaresine haber vermesi üzerine Muhammed'in, okula gelen polisler tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Muhammed, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, mekanik ve fen bilimlerini sevdiğini, amacının öğretmenlerine neler yapabileceğini göstermek olduğunu söyledi.

ÜÇ GÜN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLDİ

Muhammed, fen öğretmeninin saati görünce beğendiğini ancak diğer öğretmenlere göstermemesi tavsiyesinde bulunduğunu ifade ederek saatin alarmının başka bir derste çaldığını, bu derse giren öğretmenin de saati bombaya benzettiğini belirtti. Muhammed, okula çağrılan dört polis tarafından sorgulandığını anlattı. Okul idaresinin, Muhammed'e üç gün uzaklaştırma cezası verdiği kaydedildi.

11 EYLÜL SALDIRILARI NEDENİYLE KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALDIKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR

Sudan asıllı çocuğun babası Muhammed el Hasan Muhammed, oğlunun Müslüman kimliği sebebiyle gözaltına alınmış olabileceğinden duyduğu endişeyi dile getirerek insanlık için güzel şeyler icat etmek isteyen evladının, adının Muhammed olması ve 11 Eylül saldırılarının etkisi nedeniyle kötü muameleye maruz kaldığını düşündüğünü söyledi.

"ÖĞRETMENLERİYLE PAYLAŞMAK İSTEDİ"

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) olayı soruşturduklarını, babanın şüphelerinin doğru olabileceğini ifade etti. "Adı Ahmet Muhammed olmasaydı kendisinden şüphe bile duyulmazdı" diyen CAIR'in yerel yetkilisi Ali Salim, heyecanlı ve parlak bir öğrencinin, yaptığı bir şeyi öğretmenleriyle paylaşmak istediğini belirtti.

SAATİN NE İŞE YARADAĞINI SÖYLMEMİŞ

Polis sözcüsü James McLellan, Muhammed'in sorgu sırasında sadece bir saat yaptığını söylediğini, öte yandan "saatin ne işe yarayacağı konusunda kapsamlı bir açıklamada" bulunamadığını savundu.

Çalışanlar ve öğrencilerinden şüpheli bir davranış ya da nesne gördüklerinde bunu idareye bildirmelerini isteyen okul yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. Lise öğrencisi çocuğun sorgulanması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.




Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Müslüman Öğrencinin Yaptığı Saat Bomba Sanılıp Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • vatan askeri: gayri Muslim olunca baravo müslüman olunca terörist Bombacı. allahım Müslümanları bu hale getirenler ıslah eylesin bence suç bizde 17 1 Yanıtla
  • aslan: iste ozgur amerika !!! 9 3 Yanıtla
  • SAHINBEY: küfür tek millet olmus allah belasini versin müslüman düsmanlarinin zafer INSAALLAH MÜSLÜMANLARINDIR 7 0 Yanıtla
  • Hasan küçük: Bu çocuğa helal olsun 5 0 Yanıtla
  • Aynalı: Bu çocuk bi daha bilimi sever mi sizce? 3 0 Yanıtla
  • muhammed mustafa allaha özlem: muslümana saygıları yok 1 0 Yanıtla
  • Deruni HHIŞŞ HHIŞŞ: Müslümanmısın tamam. 0 0 Yanıtla
  • ....: Müslüman müslümanı katlediyor müslüman pkk destek veriyor kendini ayrı tutuyor loyn kro hz adem ile havvadan bu yana akrabayız mal hainlikyapma 0 0 Yanıtla
  • acin : acin gözünüzü dünyanin neresinde olursan ol kiyamet alametleri bir koyun bile bi müslüman dan daha degerli sayilacak iste ozaman hz mehdi zuhur edecek cok yakin zaman da müslümanlari katledecekler yaziyorum sahit olun 0 0 Yanıtla

Advertisement