ABD, İsrail'e Mühimmat Vermeyi Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

ABD, İsrail'e Mühimmat Vermeyi Sürdürüyor

ABD, İsrail\'e Mühimmat Vermeyi Sürdürüyor

ABD, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e, havan topları ve bomba atarların da içinde bulunduğu mühimmat sattı.

31.07.2014 05:10  Güncelleme: 07:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD yönetiminin, İsrail'e askeri mühimmat satışına devam ettiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, 20 Temmuz'da, Dış Askeri Yardımlar Programı'nın rutin mühimmat gönderilmesi prosedürü kapsamında İsrail Savunma Bakanlığı'ndan talep mektubu alındığı kaydedildi.

Bu talebin, bakanlığın normal kurum içi süreci dahilinde ele alındığı belirtilen açıklamada, 23 Temmuz'da da talebin sonuçlandığı ve İsrail'de bulunan Savaş Rezervleri Stok Cephaneliği'ndeki (WRSA-I) uygun mühimmatların İsrail savunma güçlerine teslim edildiği bildirildi.

AMERİKA'NIN İHTİYAÇ FAZLASI

Cephanelikteki mühimmatın Gazze'de şu anda yaşanan durumdan çok daha öncesinden bu yana, birkaç yıldır olduğu kaydedilen açıklamada, bu stokların ABD'nin "ihtiyaç fazlasını" oluşturduğu ifade edildi.

Bu tür taleplerde Beyaz Saray'ın onayına ihtiyaç duyulmadığı belirtilen açıklamada, ABD'nin İsrail'in güvenliğine yönelik taahhüdü tekrarlanırken, bu savunma satışının da bu amaçlarla örtüştüğü kaydedildi.

İSRAİL'İN İSTEDİĞİ SİLAHLAR

Öte yandan, ABD medyasında yer alan haberlerde, İsrail Savunma Bakanlığı'nın istekleri arasında 120 mm'lik havan topları ve 40 mm'lik bomba atarların bulunduğu belirtiliyor. İsrail'in, Gazze'ye saldırılara başladıktan kısa süre sonra mühimmat talebinde bulunduğu da ifade ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD, İsrail'e Mühimmat Vermeyi Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • bursalı: KUDUZ BİR KÖPEK TARAFINDAN ISIRILDIYSANIZ SUÇLU KİMDİR? KÖPEK Mİ ? SAHİBİ Mİ ? 8 0 Yanıtla
  • ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM: domuz domuzun kuyruğuna hiç basar mı? 2 0 Yanıtla
  • cennet vatan türkiyenin vatandaşı: görünen köy kılavuz istemez, yoruma bile gerek yok. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 0 Yanıtla
  • a.öz: batılılar genelde dogu oldumu bilikte hareket ediyor çünkü aynı gemideler hepsi biliyor ki ortadogu ve afrikanın elinde bulundurdugu yeraltı ve yer üstü zenginliklere sahiplendikleri an batının zenginliginin sonu gelir. peki genelde islam cografyası olan bu yerler birlikte hareket edermi? eger çıkarlarının ortak oldugu düşünürlerse elbette ama zaten batı çıkarlarını kendiyle özdeş iktıdarları desteklemiyormu?arap topraklarında halkın destegiyle orda olan kaç iktıdar var? 0 0 Yanıtla

Advertisement