ABD'li Temsilciden "Halep" Çıkışı: "Hiç Utanmanız Yok Mu?" - New - Son Dakika
Güncel

ABD'li Temsilciden "Halep" Çıkışı: "Hiç Utanmanız Yok Mu?" - New

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power'ın konuşması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar nedeniyle acil toplandı.

14.12.2016 15:12

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power'ın konuşması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar nedeniyle acil toplandı.

Toplantıda söz alan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, Halep'te yaşanan katliamları anlatarak bu suçlara destek veren Rusya ve İran'ı suçladı.

Halep'in tarihi katliamlar arasına eklenebileceğini kaydeden Power, "Halep, Ruanda, Srebrenitsa ve Halepçe gibi tarihi bilincimizde onlarca yıl geçse de bir leke olacak." dedi.

İşlenen savaş suçlarından dolayı Esed ve müttefiklerinin "hiç utanç duymamalarını" da eleştiren Power, "Gerçekten sizin hiç utanmanız yok mu?" diye sordu.

Bu konuşmaya tepki gösteren Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Churkin de, "Power'ın konuşmasını gerçekten ilginç buluyorum. Sanki kendisi Rahibe Teresa." ifadelerini kullandı.

ABD\'li Temsilciden "Halep" Çıkışı: "Hiç Utanmanız Yok Mu?" - New
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'li Temsilciden 'Halep' Çıkışı: 'Hiç Utanmanız Yok Mu?' - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement