Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Hasbu Muhammed Abdurrahman, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) elinde Sudan'ı terörle suçlayacak delil bulunmadığını belirtti.
Vatandaşların elindeki silahların toplanması kampanyasını desteklemek için Sudanlı siyasi güçlerle bir araya gelen Abdurrahman, burada yaptığı açıklamada, CIA'nın Sudanlı yetkililerle 15 yıldan uzun süredir uğraştığını ancak Sudan'ın teröre karıştığına işaret eden hiçbir olay ya da delil bulamadığını kaydetti.
Ülkedeki terörle mücadele konusuna da değinen Abdurrahman, bazı ülkelerin terör hücrelerini dağıtma konusunda Sudan'ın tecrübesinden faydalandığını dile getirdi.
ABD'nin ekonomik yaptırımları kaldırma kararının ardından Sudan'ın Batı ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek için yeni bir sayfa açacağını belirten Abdurrahman, "Sudan, ABD'nin haksız ekonomik yaptırımlarını kaldırmasıyla yatırım, kalkınma ve entegre ekonomik faaliyetlerine başlamak için yeni bir aşamaya girmiştir." dedi.
Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, dün yaptığı açıklamada, yaptırımları kaldırma kararının ardından Sudan'ın "terörü destekleyen ülkeler" listesinden çıkarılması konusunda da ABD yönetimi ile görüşmelere başlamak için anlaştıklarını belirtmişti.
ABD yönetimi 6 Ekim'de, Sudan'a 20 yıldır uyguladığı ekonomik yaptırımları kaldırdığını açıklamıştı.
Son Dakika › Güncel › ABD'nin Sudan'a Yönelik Ekonomik Yaptırımları Kaldırması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?