ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi - Son Dakika
Güncel

ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi

ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi

ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ün kaptanı Albay John D.Alexander ile ABD Deniz Ataşesi Yarbay Michael P.Buckley, kentteki resmi makamlara nezaket ziyaretinde bulundu.

18.07.2012 12:17

ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ün kaptanı Albay John D. Alexander ile ABD Deniz Ataşesi Yarbay Michael P. Buckley, kentteki resmi makamlara nezaket ziyaretinde bulundu.

Antalya Deniz Komutanı İsmail Şirin'in eşlik ettiği Alexander ve Buckley, ilk olarak Antalya Valiliği'ni ziyaret etti.

Basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmediği ziyarette Vali Yardımcısı Fuat Ergün ile görüşen ABD'li komutanlar, yaklaşık yarım saat içeride kaldı.

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne giden Alexander ve Buckley, burada başkan Vekili Recep Tokgöz ile görüştü.

Tokgöz'e uçak gemisi ile ilgili bilgi veren Alexander, Antalya'da olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tokgöz de gerektiği takdirde ABD'li askerlere her türlü yardımda bulunacaklarını aktardı.

Ziyaretin sonunda Tokgöz, ABD'li komutanlara Antalya Kaleiçi'ni betimleyen plaket, reçel ve Likya Şarabı verdi. Alexander da üzerine uçak gemisi planının işlendiği ahşap objeyi Tokgöz'e hediye etti.

-"Türk Polisi çok iyi bir iş yaptı"-

Ziyaretin ardından gazetecilerin, dün bir grubun ABD askerlerini protesto etmesine ilişkin görüşlerini sorması üzerine Albay Alexander, "Türk polisleri çok iyi bir iş yaptı. Tam zamanında müdahale etti" dedi.

Alexander, gelecek tepkilere karşı ABD'li askerlere güvenlik uyarısında bulunup, bulunmadıkları sorusuna da şöyle cevap verdi:

"Biz sadece Antalya'ya özel bir yerde değil, gittiğimiz her yerde bunu askerlerimize söylüyoruz. Limana çıktıkları zaman ikili olarak dolaşmalarını söylüyoruz. Bu şekilde daha güvenli hale geliyor. Her yerde aynı şeyi yapıyoruz. Denizcilerimiz çok iyi, hepsi olgun insanlar. onlar iyi Amerikalılar. Antalya'da olmaktan çok memnunlar."

ABD'li komutanlar daha sonra Antalya Garnizon Komutanlığı ile Antalya Deniz Komutanlığını ziyaret etti.

Muhabir: Murat Yolcu/ Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Uçak Gemisinin Antalya Açıklarına Demirlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement