Acısına Rağmen Olimpiyatlarda - Son Dakika
Güncel

Acısına Rağmen Olimpiyatlarda

Acısına Rağmen Olimpiyatlarda

Türkiye'yi Olimpiyatları'nda cirit atmada temsil edecek olan Fatih Avan, 15 gün önce dizinde meydana gelen sakatlık nedeniyle Londra'ya 10 günlük bir gecikmeyle gitti.

02.08.2012 13:36  Güncelleme: 14:03

Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyatları'nda cirit atmada temsil edecek olan Fatih Avan, 15 gün önce dizinde meydana gelen sakatlık nedeniyle Londra'ya 10 günlük bir gecikmeyle gitti. 8 Ağustos'ta yarışacak olan Fatih Avan, " Doktorum "Acın olacak ama atarsın" deyince, ağrılarımın arkasına sığınmadım ve şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

THY'ye ait bir uçakla bugün İstanbul'dan Londra'ya giden Fatih Avan hareketinden önce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Atletizm Milli Takım cirit atma sporcusuyum. Bu benim ilk olimpiyatım. Biraz heyecan var. Yaklaşık 15 gündür dizimden bir sakatlık yaşadım. Tedavide çok olumlu sonuçlar aldık. İyileşme oldu. Doktorum da 'Acın olacak ama ciriti atarsın. Senin için sorun olmayacak. Bu ağrılarla korkmana gerek yok. İyi bir sonuç alabilirsin' dedi. 10 gün kadar fizik tedavi oldum. Bu süreç içinde ağrılarıma rağmen antrnemanlara yine devam ettim. Ağrılarımın arkasına sığınıp kaçınmak istemedim. Gidip orada şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için elimden geleni yapacağım."

Sponsoru olan şirket yetkilileri tarafından Atatürk Havalimanı'ndan uğurlanan Fatih Avan, yaşadığı sakatlıkla ilgili olarak ise, " Trabzon'a kampa gittik. İyi antrenman yaptık. Güzel de geçiyordu. Zirve yapmıştım. O dönemde dizimde bir ağrı oldu. Kıkırdakta zedelenme oldu ve İstanbul'a geldim. Burada kendisi aynı zamanda basketbol milli takımının doktoru olan Tahsin Bey ile görüşmelerimiz oldu. Birkaç iğne olduk. İğnelerle antremanlara devam ettik. Şu anda iğnelerle olimpiyatlara gidiyorum, ama eskiye göre dizim çok iyi. Artık acı olsa bile atış yapabiliyorum" dedi.

Fatih Avan bir gazetecinin, "Madalya bekliyor musun? " şeklindeki sorusuna ise, "Madalya beklentisini söylemek, kendimi de beklenti içine sokmak istemiyorum. Bu şekilde kendimi kasmak ve insanları da ümitlendirmek istemiyorum. Çünkü bugüne kadar çok hayal kırıklığı yaşadık. Tabii herkes madalya almak ister. İnşallah iyi sonuçlarla döneriz diye düşünüyorum. Aslında 24. Temmuz'da gidecektim, ama sakatlık olduğu için bu güne kaldım. Yarışma günüm 8 Ağustos" diye cevap verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Acısına Rağmen Olimpiyatlarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement