Adana Barosu'nda Staj Eğitim Dönemi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Adana Barosu'nda Staj Eğitim Dönemi Tamamlandı

Adana Barosu\'nda Staj Eğitim Dönemi Tamamlandı

Adana Barosu 2018-2019 staj eğitim dönemi tamamlandı.

23.05.2019 13:18

Adana Barosu 2018-2019 staj eğitim dönemi tamamlandı.

Baro Başkanı Veli Küçük, baroya bağlı Staj Eğitim Merkezinde düzenlenen törende, avukatlar için yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, hukukun üstünlüğünün yaşamsal değere sahip olduğunu, evrensel hukuk denilen kavramın ise tüm hukukçuları derinden kapsayan bir kavram olduğunu belirtti.

Avukatların, bilgi dağarcığını doldurup, araştırıp, inceleyerek hukukun gelişimine katkıda bulunduğunu ifade eden Küçük, şunları söyledi:

"Avukatlık mesleği gibi onurlu bir göreve başlıyorsunuz. Kendi yolunuzu çizmeye karar vermiş olmanız çok önemli bir özgüvenin işaretidir. Ücretinizi dosyaya başlamadan almalısınız. Çabuk açılıp dökülmeyiniz. Temiz olun. Hayatınızı yalnız mesleğinizle kazanınız. Mesleğin dışında ticarete atılan meslektaşlarımız genelde maalesef hayal kırıklığına uğruyorlar. Çünkü avukatlık zor ve zaman alan bir meslektir. Mesleğinizi sevin. Bir mesleği sevebilmek, bıkıp usanmadan yapmak, yaptıkça heyecan duymak, manevi saadetlerin en büyüğünü tatmak, cemiyette şerefli bir mevkiye sahip etmek, refah içerisinde yaşatmak için ne lazımsa avukatlık mesleğinde bunların hepsi vardır. Baronuza ve mesleğinize sahip çıkın."

Küçük, avukatların Resmi Gazete'yi takip etmelerini, hukuk sitelerine üye olmalarını, alanlarıyla ilgili konularda uzmanlaşmalarını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Barosu'nda Staj Eğitim Dönemi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement